Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
7-річний хлопчик підірвався на гранаті, коли грався на подвір'ї

Сусід розповідав, що бачив пораненого хлопчика на землі, у нього з ноги була кровотеча.

Фото ілюстративне.

7-річний хлопчик підірвався на гранаті, коли грався на подвір'ї

На Донбасі у непідконтрольному населеному пункті Кипучому до лікарні потрапила дитина із важкими вибуховими ранами правої ноги, внаслідок вибуху гранати

Про це йдеться у звіті Місії ОБСЄ в Україні станом на 27 серпня, пише Громадське.

Про поранення першими повідомляли 14 серпня медики з лікарні у непідконтрольному Перевальську.

24 серпня спостерігачі поспілкувалися з людьми, які представилися бабусею та дідусем хлопчика. Вони розповіли, що ввечері 7 серпня двоє їхніх онуків гралися на подвір'ї будинку їхньої доньки. Так, хлопчик підібрав предмет, що вибухнув.

Сусід розповідав, що бачив пораненого хлопчика на землі, у нього з ноги була кровотеча.

Сусід розповідав, що бачив пораненого хлопчика на землі, у нього з ноги була кровотеча.

У Кипучому спостерігачі також бачили сліди крові посеред подвір’я біля зазначеного будинку. 

Загалом в ОБСЄ за весь час всеосяжного перемир'я нарахували 723 порушення всеосяжного перемир'я. Зокрема сталося 110 вибухів, два невизначені боєприпаси, 9 освітлювальних ракет та 602 черги та постріли.

Як повідомили в штабі операції Об'єднаних сил, 27 серпня на Донбасі зафіксували одне порушення «тиші» біля Авдіївки.

Реклама Google

Яка ситуація на Донбасі зараз?

З 27 липня на Донбасі почав діяти новий режим припинення вогню. Зокрема ці домовленості забороняють відкривати будь-який вогонь без дозволу керівництва. У разі навмисного порушення режиму припинення вогню стосовно військовослужбовців Збройних Сил можуть застосовувати дисциплінарні стягнення.

Володимир Зеленський та офіційна статистика штабу запевняють, що всеосяжне перемир'я успішне. На День Незалежності, 24 серпня, Зеленський з радістю заявив, що перемир'я тримається 29 днів і за цей час жоден український військовий не загинув і навіть не отримав поранення (саме внаслідок обстрілу бойовиків).

Проте бойовики регулярно порушують перемир'я: вони обладнують нові позиції, що заборонено, а також обстрілюють позиції ЗСУ. Водночас у штабі кажуть: ці постріли не становлять загрози українським військовим, вони неприцільні, тому вогонь у відповідь ми не відкриваємо.

Крім того, загинути або постраждати солдати можуть не тільки внаслідок обстрілів. За вказані президентом 29 днів перемир'я було декілька випадків підриву військових на вибухових пристроях, також військові можуть загинути або поранитися через необережне поводження зі зброєю.

Telegram Channel