Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині тренувались молоді льотчики: дорогу перед навчанням пропилососили (Відео)

Цей відрізок дороги спеціально зроблений так, аби в разі необхідності тут могли сідати військові літаки.

Фото Суспільне.Рівне.

На Рівненщині тренувались молоді льотчики: дорогу перед навчанням пропилососили (Відео)

Задля посадки винищувачів СУ-27 перекрили відрізок траси Київ-Чоп на Рівненщині. В Радивилівському районі 27 серпня ввечері відбулися навчання Військово-повітряних сил України. Льотчики авіаційної бригади, яка дислокується на Житомирщині, відпрацьовували взліт та посадку на автомобільну дорогу. Молоді льотчики виконували вправи вперше

Першим над трасою Київ-Чоп пролітає літак, що вивчає обстановку. Робить коло і зникає. Через півгодини у небі з'являється ланка з чотирьох винищувачів СУ-27. Вони облітають територію, після цього один із винищувачів заходить на посадку, пише Суспільне.

Пара літаків виконувала прикриття заходу на посадку перших двох літаків, – пояснює начальник повітряно-вогневої тактичної підготовки Повітряного командування «Центр» Олега Кукліса. Перед цим один літак здійснював розвідку обстановки в районі автомобільної дороги.

Цей відрізок дороги спеціально зроблений так, аби в разі необхідності тут могли сідати військові літаки.

«Перша пара виконала два заходи для так званої пристрілки, після цього один літак виконав практичне виконання посадки з подальшим уходом, другий літак відпрацював заход з подальшим проходом. Молоді льотчики відпрацювали практичне завдання, які ніколи не виконували», – каже Олег Кукліс.

На час навчань авіаційної бригади з Житомира відрізок траси між селами Михайлівка та Крупець Радивилівського району перекрили. Рух ділянкою протяжністю майже 5 кілометрів був обмежений упродовж години.

«Великоваговий транспорт зупинений. Легковий транспорт... тут неподалік паралельно проходить комунальна вулиця, тобто від Михайлівки до Крупця, легковий транспорт зможе розминутися», – розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг області Роман Руденко.

Цей відрізок дороги спеціально зроблений так, аби в разі необхідності тут могли сідати військові літаки. Ділянка траси рівна, тут немає відбійників та стовпів.

Як зазначив заступник начальника Служби автомобільних доріг (САД) області Роман Руденко, за добу до здійснення заходів САД спільно з підрядною організацією та управлінням патрульної поліції провели обстеження цієї ділянки дороги.

«Виявили певний ряд недоліків і вони сьогодні вже до ранку були усунені. В основному це засмічені узбіччя, засмічені були руліжки, кущі і деінде була висока трава. Це санітарне очищення і скошування трави провели. Звичайно, що від автомобілів наносяться залишки щебня, це так само було усунено пилосмоком», – додав Роман Руденко.

В свою чергу Олег Кукліс сказав, що ділянка в хорошому стані. Але для того, щоб досконало підготуватися, літак має не тільки тут пролетіти, а й сісти та зарулити.

Скільки в Україні є трас, придатних для посадки таких літаків, військові не говорять. Востаннє навчання з посадки винищувачів на автомобільну дорогу між селами Михайлівка та Крупець відбувалися у 2016-му році.

Telegram Channel