Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Путін за все відповість: під посольством Росії ветерани провели акцію пам’яті загиблих під Іловайськом

«Російська Федерація - це країна-агресор, це країна-злочинець».

Фото 5 канал.

Путін за все відповість: під посольством Росії ветерани провели акцію пам’яті загиблих під Іловайськом

Перший командир батальйону імені Кульчицького, полковник Національної гвардії України Віктор Толочко наголосив, що саме Росія несе повну відповідальність за трагедію, яка сталася під Іловайськом у 2014 році

 

 «Російська Федерація - це країна-агресор, це країна-злочинець. І на совісті керівників цієї держави не одна сотня тисяч жертв, які сталися в результаті військових дій. Найбільш яскравий приклад - це російсько-українська війна і ті події, які сталися шість років назад під Іловайськом. Російською зброєю, російською армією біли знищені патріоти України, були знищені ті люди, які виступили на захист України, на захист її державної цілісності», - підкреслив він. 

«Ми не забуваємо про це. Ми про це пам’ятаємо і саме Росія має нести відповідальність за тих хлопців, які загинули».

Реклама Google

Віктор Толочко зазначив, що вінки, які в цей день учасник акції принесли до посольства РФ, свідчать, що ніхто не забув про цей злочин Росії.  «Ми не забуваємо про це. Ми про це пам’ятаємо і саме Росія має нести відповідальність за тих хлопців, які загинули», - підкреслив Віктор Толочко. 

 

 Він також нагадав, що в Росії і досі знаходяться десятки полонених українців, яких було захоплено під час цієї війни.  Ветеран також зауважив, що порівняно з 2014 роком українська армія набагато зміцніла і стала більш професійною, краще озброєною та оснащеною сучасними технічними засобами та обладнанням. «Сили стримати ворога однозначно у нас достатньо. І те, що перемога буде наша - в цьому навіть ніхто не сумнівається», - підкреслив Віктор Толочко.

Telegram Channel