Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих стартував у Луцьку

Змагання відбуваються без глядачів.

Фото Суспільне.Волинь.

Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих стартував у Луцьку

Сьогодні, 29 серпня, у Луцьку на стадіоні “Авангард”, розпочався Чемпіонат України з легкої атлетики - 2020 серед дорослих. Він триватиме два дні і закінчиться завтра

Змагання відбуваються без глядачів. За словами Ігоря Гоцула цьогоріч у змаганнях бере участь близько шестисот спортсменів легкоатлетів, 40 комплектів нагород буде розіграно. Це найважливіші змагання для українських легкоатлетів, які відбудуться цього року, через карантинні обмеження. Старт у Луцьку фактично єдина можливість для багатьох - показати свій рівень підготовки, - розповів Суспільному Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

Два тижні тому 18-річна киянка Ірина Панаріна теж на Луцькому «Авангарді» тріумфувала в дистанції на сто метрів під час юніорського чемпіонату України. Нині вона вже бере участь у чемпіонаті серед дорослих.

Змагання відбуваються без глядачів.

Каже, у зв'язку з тим, що літні Олімпійські ігри в Токіо перенесли на 2021 рік, вона не проти використати будь-яку можливість позмагатися за участь у них. «Можливо мій потенціал дасть мені шанс туди якось пробитися. Це будемо вирішувати з моїм тренером, і як воно буде побачимо у наступному році. Нині ж моя мета посісти призове місце на дорослому чемпіонаті країни у Луцьку», - каже спортсменка.

Легкоатлет з Києва Артем Шаматрин - один з фаворитів у бігу на дистанції 110 метрів з бар'єрами. До карантину брав участь у багатьох міжнародних змаганнях. Зокрема, у чемпіонатах Європи, які відбувались в Амстердамі та Берліні. Хлопець брав участь у Чемпіонаті Світу в Портленді. Золото привіз минулого року із Європейських ігор, що відбувалися у Мінську. Легкоатлет каже, що змагання у Луцьку найважливіші цього сезону, бо дають можливість переможцям - отримати путівку на міжнародні Балканські ігри.

За підсумками чемпіонату у Луцьку будуть відбирати учасників до збірної команди України, яка у вересі братиме участь у чемпіонаті Асоціації Балканських країн, - розповів Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

Нагадаємо, тридцять другі літні Олімпійські ігри мали відбутися в Японії 24 липня 2020 року, через пандемію коронавірусу, Олімпіаду перенесли на наступний рік. Чемпіонат Європи з легкої атлетики теж перенесли. Спортивна подія була запланована на 25-30 серпня 2020 у Парижі.

Telegram Channel