Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У 25-річного чоловіка діагностували повторне зараження коронавірусом

Сказитися можна!

Фото JOHN TLUMACKI, GLOBE STAFF

У 25-річного чоловіка діагностували повторне зараження коронавірусом

Це перший такий випадок на території США

У 25-річного жителя штату Невада підтвердили повторне зараження коронавірусом.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на CNN та на інформацію групи вчених з університету і Лабораторії громадської охорони здоров'я Невади.

Вперше коронавірус виявили у американця у квітні, він скаржився на біль у горлі, кашель, головний біль, нудоту та діарею. Після 27 квітня стан пацієнта покращився, після чого два тести на коронавірус показали негативний результат. Протягом місяця він почувався добре.

При повторному зараженні симптоми у хворого виявилися більш важкими.

Проте вже 31 травня чоловік знову звернувся до медиків по допомогу: в нього була лихоманка, головний біль, запаморочення, кашель, нудота й діарея. Хворого госпіталізували з підозрою на COVID-19 й надали кисневу підтримку. Генетичне дослідження обох зразків вірусу показало, що відбулося два різних зараження.

При повторному зараженні симптоми у хворого виявилися більш важкими.

Цей випадок став першим підтвердженим у США реінфікуванням коронавірусом. З огляду на нові дані, дослідники припустили, що люди можуть хворіти Covid-19 кілька разів.

Раніше дослідники з Гонконзького університету вже повідомляли про підтверджений випадок повторного зараження коронавірусом у Китаї.

Telegram Channel