Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Як волинські виші та профучилища працюватимуть в умовах карантину

В аудиторіях можна бути без масок, вони обов'язкові лише на перервах.

Фото suspilne.media.

Як волинські виші та профучилища працюватимуть в умовах карантину

Міністерство освіти та науки України може миттєво перевести освітні заклади на дистанційне навчання

Згідно з постановою Кабміну, каже начальниця управління освіти та науки облдержадміністрації Людмила Плахотна, навчання розпочнеться у звичному режимі, щоправда, з масками та температурним скринінгом. У випадку погіршення епідситуації можливе повернення до дистанційного навчання, інформує suspilne.media.

Проректорка з науково-педагогічної роботи Луцького національного технічного університету Оксана Ляшенко каже, що лекційне навчання буде відбуватися у дистанційній формі. Усі практичні та лабораторні, семінари, а також роботи з використанням спеціального обладнання будуть в очній формі.

Студентка Мирослава Мокич вважає, що навчатися в масці важко, адже не вистачає повітря і це впливає на розумову діяльність. Анна Головій, навпаки, каже, що до усього звикається. Не важко побути в масці, аби тільки не захворіти.

Постановою Кабміну передбачено, що в аудиторіях можна бути без масок, вони обов'язкові лише на перервах. Але в навчальному закладі вирішили вимагати у студентів та викладачів, щоб в аудиторіях усі були в засобах особистого захисту, задля безпеки.

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки, проректор з навчальної роботи та рекрутації університету Юрій Громик, запевняє, що лекційних занять із великою кількістю студентів з першого вересня у виші не буде.

В коледжі технологій бізнесу та права навчальний процес спланували так, аби студенти менше контактували один з одним. «Воно буде різнорівневе і по змінах. Тобто в одних починається навчання на 8-му, а в інших на 8:30», - каже директор Станіслав Щеблюк. У навчальному закладі закупили санітайзери, маски і все, що передбачене вимогами постанови Кабміну. Продумали, як будуть харчувати студентів, щоб не було скупчень дітей в їдальні. Закупили ланч-бокси. «По багатьох питаннях ми то ніби продумали, але як воно піде і що буде, тому що усі знають ситуація нині екстремальна, і все може змінитися в момент», – розповідає директор.

Студентка Мирослава Мокич вважає, що навчатися в масці важко, адже не вистачає повітря і це впливає на розумову діяльність. Анна Головій, навпаки, каже, що до усього звикається. Не важко побути в масці, аби тільки не захворіти, - каже студентка.

Міністерство освіти та науки України може миттєво перевести університети, коледжі та училища на дистанційне навчання. Це рішення буде залежати винятково від епідеміологічної ситуації в регіоні, розповіла начальниця управління освіти та науки ОДА Людмила Плахотна.

Нагадаємо, як діти навчатимуться у школах на карантині. МОЗ назвало правила.

Telegram Channel