Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Свято під землею: на Львівщині шахтарі третю добу не піднімаються на поверхню

Із гірниками не розрахувалися замовники продукції.

Фото Pixabay.

Свято під землею: на Львівщині шахтарі третю добу не піднімаються на поверхню

Більше 30 гірників шахти «Надія» сусідньої Львівської області таким чином вимагають виплатити їм заборговану зарплату

Шахтарі – під землею, а на території підприємства протестували їхні обурені родичі. За словами голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, 37 гірників, які третю добу протестують у вибої, «відзначили» під землею своє професійне свято, передає УНІАН.

Працівники «Надії» навіть погрожували взяти урядовця в заручники, але потім зрозуміли, що саме в його повноваженнях знайти вихід з кризової ситуації.

Робітники з березня не отримують зарплати, сума якої становить 61,54 млн грн. Заступник міністра енергетики України Олександр Зорін, який напередодні прибув з Києва, залишається в Соснівці. Вчора він відвідав шахту, де, за його словами, відбулася непроста розмова з вугільниками.

Працівники «Надії» навіть погрожували взяти урядовця в заручники, але потім зрозуміли, що саме в його повноваженнях знайти вихід з кризової ситуації. Тим більше, що вини його в цьому немає, оскільки на міністерську посаду потрапив півтора місяця тому. Голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець заявляє, що заборгованість виникла через відсутність розрахунку з боку замовників продукції. До слова, ПАТ «Шахта «Надія» першою в регіоні стала приватним підприємством, де виробництво, управління, соціальне забезпечення було на поставлено на дуже високий рівень. Першим директором, який зумів налагодити нові економічні відносини, був Микола Криштопа. 

Нагадаємо, Президент нагородив двох шахтарів з Волині.

Telegram Channel