Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Понад 93 мільйони «карантинних» гривень отримали підприємці Волині

З початку карантину багато сфер діяльності скоротили чи припинили діяльність.

Фото: Волинський обласний центр зайнятості.

Понад 93 мільйони «карантинних» гривень отримали підприємці Волині

Для збереження робочих місць і підтримки бізнесу в умовах пандемії служба зайнятості області продовжує виплачувати допомогу по частковому безробіттю

Карантин вніс корективи у її роботу. Нині до основної функції служби зайнятості – працевлаштування громадян і укомплектування вакансій – додалася ще одна – збереження робочих місць. Адже з початком карантину багато сфер діяльності змушені були скоротити або припинити свою діяльність. Зберегти робочі місця волинянам, а підприємцям – бізнес допомогла виплата по частковому безробіттю.

Реклама Google

Спрощена процедура подання документів та їхня невелика кількість дала змогу багатьом роботодавцям звернутися до нас за отриманням цієї послуги, – розповів під час пресконференції директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк. – У пік карантину було особливо багато звернень. Вони надходили буквально тисячами. Нам подали 8 364 пакети документів на отримання допомоги по частковому безробіттю. Зокрема, 1016 роботодавців на 7 880 працівників та 6 147 фізичних осіб-підприємців. З цієї кількості ми прийняли 7 163 позитивні рішення. Виплатили по них 93,7 мільйона гривень.

Завдяки цій послузі служби зайнятості йому вдалося зберегти 14 027 робочих місць.

Зазначимо, що середня сума доплат по частковому безробіттю для роботодавців за найманих працівників становила 3 650 гривень, для фізичних осіб-підприємців – 2 782 гривні. Звісно, сума невелика, але це чи не єдина дієва фінансова допомога держави бізнесу під час коронакризи.

 

 Завдяки цій послузі служби зайнятості йому вдалося зберегти 14 027 робочих місць, – повідомив Роман Романюк. – Ми допомогли такій кількості людей пережити кризовий період, отримуючи хоч і невеличку, але все ж допомогу на прожиття.

Про важливість такої підтримки, яка надійшла вчасно і допомогла втриматися «на плаву», говорили і роботодавці – директори мережі ресторанів «Чевермето» Володимир Якимчук, КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Володимир Пуц, очільниця туристичного агентства «Море турів» Тетяна Кухарук, а також головний бухгалтер КП «Луцький комбінат шкільного та студентського харчування» Людмила Козак.

 

 

Telegram Channel