Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Пора освіжити «червоні лінії» по Донбасу, накреслені перед Офісом президента – Петро Порошенко

«Представник України у переговорній групі пропонує росіянам навіть більше, ніж вони вимагають!».

Фото ЄС.

Пора освіжити «червоні лінії» по Донбасу, накреслені перед Офісом президента – Петро Порошенко

Росія нав’язує українській владі «мир» на власних умовах, а останні пропозиції очільників делегації України у ТКГ – це і є капітуляція. Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко на з’їзді партії. Він наголосив – якщо Зеленський негайно не звільнить Фокіна з ТКГ, тоді це означатиме, що вище керівництво держави поділяє ідею капітуляції

«Нема нічого важливішого для українців, ніж досягнення миру.  Але не за будь-яку ціну! Ми ще раз радимо владі повернутися до фіксації чіткої дорожньої карти Мінських угод. Перш за все це необхідність запровадження безпекових кроків аж до введення миротворців ООН. Масований тиск на Путіна, а не умиротворення крокодила. І саме цю позицію підтримали наші західні партнери», – нагадав Порошенко. 

«У разі, якщо найближчими днями пана Фокіна не повернуть на пенсію, де він перебував останні 28 років, у нас є всі підстави вважати, що запропонована ним федералізація України це не особиста фантазія ветерана української політики, а позиція вищого державного керівництва України»

«За півтора роки українська дипломатія втратила ініціативність, амбітність, скоординованість. Бачачи, що Україна й сама послаблює тиск на Росію, наші партнери не мають мотивації бути активнішими за нас самих.  Створена нами міжнародна коаліція на підтримку України збавила оберти. Принцип «нічого про Україну без України» порушується. Дедалі частіше наші партнери без нашої участі перемовляються з Кремлем про нас», – застерігає Порошенко.

«Нас турбує, що ініціатива на стороні Москви, що ця оманлива тиша дозволяє Путіну пудрити мізки західним лідерам і породжувати у них ілюзії щодо справжніх намірів Кремля», – говорить Петро Порошенко.

Він нагадав, що минулої осені лише активна позиція громадянського суспільства вгамувала бажання влади за будь-яку ціну порозумітися з Путіним.

«Судячи з останніх заяв, за дев’ять місяців червоні лінії, які перед нормандським самітом тисячі людей накреслили перед Офісом Президента, стерлися. Схоже, настав час їх освіжити.  Представник України у переговорній групі пропонує росіянам навіть більше, ніж вони вимагають!  Якщо в Мінських угодах йдеться лише про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, Фокін каже про особливий статус державного управління для усього Донбасу.  Спитайте у Героя України Михайла Забродського, в інших героїв, які сидять зараз на нашому з’їзді: це для того ми в 2014 році звільняли дві третини Донбасу, щоби ця дивна суміш нових обличь і пропахлих нафталіном старих кадрів запропонували його здати Росії увесь – від Слов’янська до Маріуполя?!», – наголошує п’ятий Президент.

«У разі, якщо найближчими днями пана Фокіна не повернуть на пенсію, де він перебував останні 28 років, у нас є всі підстави вважати, що запропонована ним федералізація України це не особиста фантазія ветерана української політики, а позиція вищого державного керівництва України», – зазначає лідер «Європейської Солідарності». 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel