Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
 Без гаджетів: у Міносвіти назвали варіанти дистанційної освіти

Найближчим часом має запрацювати єдина платформа для здобувачів освіти у червоній карантинній зоні.

Фото zn.ua.

Без гаджетів: у Міносвіти назвали варіанти дистанційної освіти

Навіть у «червоній зоні» учні матимуть декілька варіантів навчання

Дистанційна освіта у містах і селах «червоної» зони карантину здійснюватиметься навіть за відсутності у школярів ноутбуків та планшетів чи доступу до мережі Інтернет, запевняють у Міністерстві освіти і науки України.

«Так, ми все ще маємо певну кількість шкіл, які не підключені до інтернету, хоча за останній час вона й скоротилася у 10 разів. Співпрацюємо з мобільними операторами над тим, аби вони збільшували покриття... Працюємо з цим, а поки що шукаємо варіанти», - каже заступник міністра Ігор Гарбарук.

За його словами, «телефони можуть повністю задовольнити потреби» замість ноутбуків чи планшетів. До того ж, працюватиме Всеукраїнська школа онлайн – уроки транслюватимуть українські телеканали.

«Телефони можуть повністю задовольнити потреби» замість ноутбуків чи планшетів.  До того ж, працюватиме Всеукраїнська школа онлайн – уроки транслюватимуть українські телеканали.

«Навіть у «червоній зоні» учні матимуть декілька варіантів отримання знань», - запевняє Гарбарук. Найближчим часом має запрацювати єдина платформа для здобувачів освіти у цій карантинній зоні.

Аналогічні проблеми можуть виникнути й в учнів з «помаранчевої» зони, адже для цих регіонів  встановлено обмеження на кількість учнів у класі – 20 осіб. Тож навчання тут буде змішаного типу – половині учнів доведеться приєднатися до уроків онлайн.

«Від того, як це буде організовано на рівні школи, залежатиме якість освіти. Звичайно, є чимало питань, які доведеться вирішувати. Скажімо, п’ять уроків у школі – стандартна ситуація, а стільки ж часу підряд перед екранами гаджетів? Це й навантаження на очі, й складно утримати увагу дітей. Тож потрібні нові способи роботи», - додає заступник міністра.

Водночас якщо батьки бажають убезпечити дитину зі слабким імунітетом чи членів родини з групи ризику, і залишити її навчатись вдома, школа повинна сприяти, зазначають у міністерстві.

«Заклад освіти має забезпечити дистанційне навчання вдома. Не вірте фейкам, що таку дитину можуть відрахувати, не перевести у наступний клас тощо (через відсутність у школі понад 10 днів без поважної причини – ред.)», - наголошує Ігор Гарбарук.

Якщо у закладу освіти немає матеріально-технічної бази, він має звернутися до місцевих органів влади по допомогу. Якщо вчителю доведеться додатково працювати (через зайнятість у класі та окремо – з дистанційником – ред.) , він має отримати надбавки, пояснюють у МОН.

Вимоги щодо карантину для всього класу у разі виявлення хоча б одного випадку захворювання, у Міносвіти обіцяють презентувати найближчим часом.

Telegram Channel