Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Бруківка на стадіоні в Нововолинську розвалюється через… “зливи” (Відео)

Повідомляють, що будівельники виконували роботи в досить складних погодніх умовах, бо дощило майже щодня.

Фото БУГ.

Бруківка на стадіоні в Нововолинську розвалюється через… “зливи” (Відео)

30-го серпня у Нововолинську урочисто відкрили оновлений стадіон, та того ж дня мешканці міста зняли відео, на якому видно, як розвалюється нещодавно покладена бруківка

Бракоробство спростовують і повідомляють, що будівельники виконували роботи в досить складних погодніх умовах, бо дощило майже щодня. Тому і недоліки виникли внаслідок підмиття великими зливами, – пише Кордон з посиланням на БУГ.

Керівник Нововолинського ЦФЗН «Спорт для всіх» Валентин Бортнічук на своїй сторінці у фейсбуці повідомив:

«Хочу вас заспокоїти на рахунок деяких негативних публікацій відносно недопрацювань на стадіоні СОКу «Шахтар». Підрядник протягом тижня виконає всі необхідні роботи по відновленню осівшої, внаслідок підмиття великими зливами, тротуарної плитки. Це робочий момент. Договір з підрядником підписаний до 2021 року. І це не та фірма, яка умиє руки і залишить нас з цими проблемами. Будівельники виконували роботи в досить складних, для таких робіт, погодніх умовах. Якщо ви пам’ятаєте, дощило майже кожен день. Дуже неприємно, коли бачать тільки негатив і не бачать самовідданої роботи будівельників та працівників колективу СОКу «Шахтар», які протягом останніх місяців практично жили на стадіоні».

Повідомляють, що будівельники виконували роботи в досить складних погодніх умовах, бо дощило майже щодня.

Недопрацювання на стадіоні виглядають так:

Звичайно, мешканці Нововолинська мають бути задоволені оновленим стадіоном, однак чому він відкритий таким поспіхом, тим більше, що договір з підрядником укладений до 2021 року. Якщо технічно роботи виконувалися правильно і в недоліках винні лише дощі, чи варто було продовжувати реконструкцію у невдалу погоду, якщо в об’єкт вкладають чималі кошти.

Напевно, не просто так поспішали, а виконували завдання відкрити об’єкт напередодні місцевих виборів, які відбудуться у жовтні. І байдуже, що після такого поспіху доведеться багато переробляти.

Нагадаємо, 15-го липня на сайті міста повідомляли, що мер проінспектував хід ремонтних робіт, які ведуться на головному стадіоні міста.

«Я задоволений темпами та якістю виконаних робіт на стадіоні СОКу «Шахтар», – двічі відзначав Сапожніков.

Скільки грошей вкладено у стадіон? Точна сума на сьогодні невідома, адже ремонтні роботи проводять частинами. 21 мільйон, про який говорять більшість мешканців міста – це кошторисна вартість усього проекту реконструкції стадіону, за яким передбачено капітальний ремонт трибун та бігових доріжок, демонтаж огородження (детально про проект дивіться у гіперактивному посиланні – ред.). Яка сума пішла вже загалом, про це не повідомляють.

Із того, що звучало в ЗМІ, відомо наступне: У 2019 році 3 мільйони виділили із міської казни, а 3 млн 200 тис гривень залучив із різних джерел народний депутат Сергій Мартиняк.

У 2020 році реконструкція стадіону здійснювалася за проєктом, що реалізується в рамках ініціативи «Україна-Чемпіон» (інформація із сайту Волинської ОДА). Цьогоріч на проведення ремонтних робіт передбачено 9 млн грн, з яких 7 млн грн – кошти субвенції з державного бюджету та 2 млн грн – кошти Нововолинського міського бюджету.

На стадіоні на щебеневе та асфальтне покриття встановили легкоатлетичні доріжки з поліуретановим покриттям та сектори для стрибків і метань, вимостили бруківку та зробили ремонт фасаду адмінприміщення.

Telegram Channel