Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На полігоні під Рівним змагались танкісти

Цьогоріч змагання проводили з використанням нової для українських танкістів системи "лазертаг".

Фото Суспільне.

На полігоні під Рівним змагались танкісти

Танкісти з оперативного командування «Схід» стали переможцями змагань на визначення найкращого танкового взводу Сухопутних військ ЗСУ. Тривали змагання упродовж тижня на Рівненському військовому полігоні. Участь у них брало пів сотні танкістів. Проводили їх з використанням нової для українських танкістів системи «лазертаг»

Більшість учасників змагань – молоді бійці, пише Суспільне.

«Тут всі учасники пройшли Операцію об'єднаних сил, як мінімум, один раз. Незважаючи, що хлопцям по 22-23 роки. У нас всі учасники ООС і всі контрактники», – розповів офіцер відділу підготовки танкових військ Олександр Сітнов.

За словами командувача підготовки Командування Сухопутних Військ ЗСУ Олександра Павлюка, танкісти під час змагань займаються тим, що потрібно для бою. 

Цьогоріч змагання проводили з використанням нової для українських танкістів системи «лазертаг».

«Прибираємо все зайве і зосереджуємося саме на війні. Щоб люди були готові до ведення бойових дій у різних умовах», – сказав Павлюк.

Бойовий вишкіл танкістів Сухопутних військ України оцінювали за вмінням діяти у тактичних ситуаціях, майстерністю керування танком і влучністю ведення вогню. Цьогоріч змагання проводили з використанням нової для українських танкістів системи «лазертаг».

Це система імітації дій і позначення противника та своїх військ на полі бою, яка дозволяє без застосування штатної зброї отримати результат, – пояснює командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

«І танки, і інші засоби обладнуються відповідними датчиками, які дозволяють, по-перше, показати, куди є попадання, як стріляє, скільки боєприпасів використано. І, відповідно, коли є влучання, показати, що цей танк виведений з ладу», – сказав Олександр Сирський.

Реклама Google

Змагання за новою системою, за словами Олександра Сирського, дозволяє створити на полігоні напружену обстановку, що за відчуттями максимально наближена до умов реального бою. Після такого досвіду командування має змогу реально оцінити як переваги, так і об'єктивні недоліки наших танкових військ, а молоді воїни стають впевненішими у собі.

«Влучність залежить від злагодженості екіпажу. Наскільки екіпаж дружний, наскільки навідник знає свою гармату, механік наскільки знає свою машину в ходовій системі», – каже командир взводу 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Євген Бридкий.

Боєць 17-ї окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка Сергій Соболь поділився своїми враженнями:

«Емоцій море. Досвіду дає дуже багато. Оскільки я перший рік служу, то такого досвіду не набрався б ніде», – каже військовий.

Конкурсні змагання серед українських танкістів на Рівненському полігоні продовжать у першій половині вересня. На цей час тут заплановане визначення кращого танкового взводу серед усіх Збройних сил України. Крім частин Сухопутних військ, в них візьмуть участь також десантники і морська піхота.

Telegram Channel