Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Поки ворог не стріляє, наші захисники ремонтують пошкоджені будинки

Військові допомагають місцевим жителям.

Фото: Операція об'єднаних сил.

Поки ворог не стріляє, наші захисники ремонтують пошкоджені будинки

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Протягом минулої доби порушень повного та всеосяжного режиму припинення вогню не було. По всій лінії фронту спостерігалася тиша

Минулої доби, 01 вересня, у районі проведення операції Об’єднаних сил, зафіксовано 3 факти порушення режиму припинення вогню. Зокрема, у районі Водяного, зафіксовано вогневу активність збройних формувань Російської Федерації зі стрілецької зброї та АГС-17. Також ворожі провокації мали місце на ділянках фронту в районі населених пунктів Майорськ, де зафіксовано постріл з ручного протитанкового гранатомету та Мар’їнки, де відмічено кілька неприцільних черг зі стрілецької зброї.

В усіх випадках дії ворога були провокативними та не несли загрози життю нашим воїнам. Українські захисники зброю у відповідь не застосовували.

Дотримуючись домовленостей, які вступили в дію 27 липня, наші військовослужбовці продовжують сумлінно виконувати свої завдання за призначенням.

Реклама Google

Серед особового складу Об’єднаних сил втрат та поранень немає.

Також у районі проведення операції належно виконують завдання й інші підрозділи Об’єднаних сил. Зокрема, зараз триває ліквідація пожежі, що виникла на Луганщині внаслідок загоряння сухої трави та чагарнику. Підрозділи Збройних Сил України разом з вогнеборцями ДСНС беруть участь в гасінні вогню на площі близько 5 гектарів. Залучено більше 20 одиниць техніки та особовий склад у кількості 90 чоловік. Загрози розповсюдженню пожежі на населені пункти немає.

Залучено більше 20 одиниць техніки та особовий склад у кількості 90 чоловік.

У прифронтових районах саперами ДСНС розмінувано більше восьми гектарів території та передано на знищення 94 вибухонебезпечних предмети.

Окрім цього, для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Тільки за минулу добу вони відремонтували 21 будинок. Ще на двадцяти дев’ятьох об’єктах роботи продовжуються.

Від початку поточної доби, 02 вересня, на усіх ділянках фронту спостерігалася тиша. У смугах відповідальності наших бригад не зафіксовано жодної збройної провокації чи обстрілу. Однак українські воїни пильності не втрачають та готові до миттєвого реагування на будь-які дії противника.

Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Ситуація у районі проведення операції залишається цілком контрольованою українськими захисниками.

Джерело: Операція об'єднаних сил
Telegram Channel