Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Донечку загиблого бійця у перший клас повели... військові побратими

Восьмирічна Вікторія та шестирічна Злата бачитимуть тата на меморіальній дошці на фасаді школи.

Фото: Івана ВИНДЮКА.

Донечку загиблого бійця у перший клас повели... військові побратими

Коли розпочалися бойові дії на сході України Дмитро Герасимик з Видерти Камінь-Каширського району не побоявся вирушити туди, аби захищати її від ворожого засилля. Знав, що залишає вдома кохану дружину при надії, ще й з маленькою донечкою на руках

Цьогоріч Злата Герасимик пішла у перший клас. Свого тата дівчинка не пам’ятає, адже Дмитро приїхав додому у короткотермінову відпустку коли дружина народила другу донечку. Старшій Вікторії тоді було 2 рочки.  Віддразу після хрестин Злати він повернувся знову в зону АТО.

Наші Герої приїхали привітати з Першим Днем Знань донечку Дмитра Герасимика, який загинув за нас, за Україну

Влітку 2014-го у складі 51-ї Окремої механізованої бригади Дмитро метр за метром звільняв від окупантів українську землю.  Під час одного з обстрілів 17 серпня 2014 року куля влучила у плече чоловіку. Йому надали допомогу і у групі інших поранених автобусом взялися вивезти подалі звідтіля. Проте дорогою їх знову підступно обстріляли. Вижили тільки Дмитро та командир. Тяжко пораненого, нашого земляка намагалися врятувати лікарі в шпиталі Дніпра, але не зуміли. Бійцю було лише 26.

Цьогоріч Злата пішла у перший клас. Учора, в День знань, в школу села Видерта приїхали побратими Дмитра Герасимика. «Наші Герої приїхали привітати з Першим Днем Знань донечку Дмитра Герасимика, який загинув за нас, за Україну», - повідомили у Сошичненській ОТГ.  На фасаді навчального закладу, у якому навчатиметься дівчинка, встановлена меморіальна дошка її батьку - Дмитру Герасимику та ще одному загиблому в зоні АТО односельцю Сергію Цепуху.  

 

 

Telegram Channel