Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Які карантинні правила діятимуть у студентських гуртожитках на Волині

Студентів просять ходити у засобах захисту в коридорах гуртожитку, блоці та кухні. Маску дозволяється знімати лише у власній кімнаті.

Фото Суспільне.Волинь.

Які карантинні правила діятимуть у студентських гуртожитках на Волині

Старшокурсники вищих навчальних закладів і коледжів Луцька в’їжджають у гуртожитки та повертаються до навчання. В умовах карантину студенти житимуть за новими правилами

Гуртожиток Луцького національного технічного університету, розрахований на 645 осіб, каже завідувачка Віра Хомик. У Будівлі облаштували ізолятор. Туди селитимуть студентів із підозрою на коронавірусну хворобу. В ізоляторі дві кімнати з окремими санвузлами, душовими і кухня. Він розрахований на 7 осіб, пише Суспільне.

Завідувачка гуртожитку каже: дирекція вишу видала антисептик і мило на місяць. Працівникам видають одноразові маски. Для своїх потреб миючі засоби студенти купуватимуть самі. Укімнатах жильцям дозволяється перебувати без масок. На решті території гуртожитку обов'язкова наявність засобів захисту.

Студентів просять ходити у засобах захисту в коридорах гуртожитку, блоці та кухні. Маску дозволяється знімати лише у власній кімнаті.

У фоє гуртожитку Луцького педколеджу в липні поставили кабінку для дезінфекції. Через нього мають проходити усі студенти. «Ми приходимо із вулиці. Дезінфікуємо себе і йдемо тоді по кімнатах. При поселенні у гуртожиток нам видали антисептики, ми користуємося», - розповіла студентка Марія Савич.

Гуртожиток № 6 Волинського національного університету імені Лесі Українки розрахований на понад 300 студентів і майже стільки ж місця є для сімейних. При вході - дезінфектор. До карантину не мали ізолятора. З його початком облаштували спеціальну кімнату.

Реклама Google

«Оскільки вона у нас була одна вільна, ми її облаштували під ізолятор. Хлоруємо, стараємося хлорувати коридори. Тут студенти самі займаються прибиранням. Ми повинні забезпечувати студентів, ми стараємося це робити, але по можливості. У міру того, як нам університет виділяє» - розповіла завідувачку гуртожитку Марія Чигир.

В усіх трьох гуртожитках, де побували кореспонденти Суспільного діє масковий режим. Студентів просять ходити у засобах захисту в коридорах гуртожитку, блоці та кухні. Маску дозволяється знімати лише у власній кімнаті.

Telegram Channel