Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Заради абсолютної влади Зеленський готовий позбавити Україну безвізу

Зеленський прагне контролювати усі гілки влади.

Фото Антикор.

Заради абсолютної влади Зеленський готовий позбавити Україну безвізу

«Від прозорого призначення керівника САП залежить безвіз» - посол ЄС в Україні

Центральною складовою співпраці ЄС та України у низці сфер, починаючи від безвізу до макрофінансової допомоги, є боротьба з корупцією. Ці принципи стосуються і призначення нового керівника САП, заявив посол ЄС в Україні Матті Маасікас у Twitter. «Боротьба з корупцією, заснована на сильних і незалежних інституціях, є центральною складовою співпраці ЄС та України у низці сфер, від безвізу до макрофінансової допомоги. Ці принципи мають застосовуватися і тоді, коли Верховна Рада висуває представників для відбору нового керівника САП», - написав Маасікас.

Уперше Посол ЄС дипломатичною мовою говорить про де-факто загрозу для безвізу.

Реклама Google

Таким чином посол ЄС в Україні прокоментував спільну заяву послів країн «Великої сімки» про необхідність дотримання прозорої процедури відбору керівників антикорупційних органів. Зокрема, спільна заява дипломатів стосується ситуації довкола обрання нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, сказав Маасікас.

У зв’язку з цією резонансною заявою народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що «уперше Посол ЄС дипломатичною мовою говорить про де-факто загрозу для безвізу». «Перед цим вже були спроби політизувати процес призначення кандидатів до конкурсної комісії САП. Тоді це вдалося відбити, але, як бачимо, ненадовго. Нонсенс - це антикорупційне питання забрали від профільного антикорупційного комітету», – додала вона.

«Далі - більше. Обговорюються зміни законодавства про АРМА (агентство, яке продає конфісковане майно – РЕД.),  Зокрема, пропонується без рішення суду передавати їм в управління активи, включно зі ЗМІ. Ну а як іще боротися з тими, хто має іншу точку зору? – обурються нардеп. - Такого нема в жодній країні світу, а в європейській і поготів. Складається враження, що влада свідомо палить усі мости із цивілізованим світом, аби впасти в міцні обійми східного ведмедя...».

Telegram Channel