Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
В дворі луцької «хрущовки» встановлять дитячий майданчик

Прибудинкова територія у плачевному стані.

Фото: Луцька міська рада.

В дворі луцької «хрущовки» встановлять дитячий майданчик

У дворі будинку на проспекті Перемоги, 18 цьогоріч встановлять дитячий майданчик, а згодом відремонтують і прибудинкову територію

Переважна більшість багатоквартирних будинків у Привокзальному районі зведені у 50-70-х роках минулого століття. За цей час практично жоден з них капітально не ремонтувався. Аналогічна ситуація і з прибудинковими територіями, які перебувають у плачевному стані.

Нещодавно активні мешканці будинку на проспекті Перемоги, 18 через соціальні мережі звернулися до радника міського голови Ігоря Поліщука з проханням зустрітися та обговорити шляхи вирішення нагальних проблем.

Проблемним у будинку є й дах, який протікає.

Сьогодні Ігор Поліщук разом з депутатом міської ради Юрієм Безпятком та директором департаменту ЖКГ Миколою Осіюком зустрілися з мешканцями.

Мешканці будинку зауважували, що прибудинкова територія знаходиться у незадовільному стані, відсутнє освітлення та дитячий майданчик. Крім того, поруч знаходиться занедбана приватна територія, де утворився чагарник. Проблемним у будинку є й дах, який протікає.

Незадоволені громадяни й роботою ЖКП № 3, який обслуговує їх будинок.

Крім того, Ігор Поліщук пообіцяв, що ще цьогоріч у дворі встановлять дитяче ігрове обладнання. На це знадобиться місяць-два.

Радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що схожі проблеми у багатьох багатоквартирних будинках Луцька. За його словами, міська влада намагається приводити прибудинкові території та будинки у належний стан. Багато уже чого зроблено, але ще більше роботи - попереду. Він зауважив, що, на жаль, двір на проспекті Перемоги, 18 не включений до переліку, які ремонтуватимуть у 2020 році. Однак, за його словами, під час формування нового списку дворів, які реконструйовуватимуть у 2021 році, його туди зазначать. Ігор Поліщук зауважив, що двори будинків № 18, 20, 22 необхідно ремонтувати комплексно, адже вони взаємопов’язані. Він зауважив, що під час розробки проєкту передбачать і збільшення паркомісць, і освітлення, і дитячі майданчики.

Крім того, Ігор Поліщук пообіцяв, що ще цьогоріч у дворі встановлять дитяче ігрове обладнання. На це знадобиться місяць-два.

Щодо питання неналежного обслуговування будинку ЖКП № 3, то Ігор Поліщук рекомендував мешканцям створити ОСББ чи обрати іншу управляючу компанію.

Також фахівці департаменту ЖКГ міської ради та ЖКП № 3 оглянуть дах, аби з’ясувати причини протікання і шляхи вирішення проблеми.

Джерело: Луцька міська рада
Telegram Channel