Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У шістьох хасидів, які приїхали в Умань до введення заборони, діагностували COVID-19

Немає слів...

Ілюстративне фото ua.korrespondent.net

У шістьох хасидів, які приїхали в Умань до введення заборони, діагностували COVID-19

Ц єврейському кварталі міста встановили пункти пропуску, щоб контролювати ситуацію

Коронавірусну хворобу COVID-19 діагностували у шістьох паломників-хасидів, які приїхали в Умань до введення заборони на в'їзд в Україну іноземців, повідомив міський голова міста Олександр Цебрій.

Про це Олександр Цебрій сказав у коментарі для «Pavlovsky News» та «5 каналу», інформує Українська правда.

«Є певна частина паломників, які перебувають на території міста, які заїхали туди до 28 числа (серпня), коли було прийнято остаточно єдине правильне рішення про заборону в’їзду з червоної зони іноземців. У мене була домовленість із головним рабином України, що всі вони повинні бути відтестовані.

Наскільки мені відомо, проведення ПЛР-тестів у 6 паломників на сьогодні виявили позитивні тести на COVID. Далі вже працюють медичні працівники згідно зі своїм протоколом», - сказав Цебрій. 

У коментарі «5 каналу» Цебрій уже сказав про 5 хасидів із підтвердженим коронавірусом.

Лікарі будуть навідуватися до готелів, оскільки в місцевій лікарні є лише 14 ліжок, призначених для пацієнтів з COVID-19, а на лікуванні вже перебуває 18 хворих.

За його словами, якщо хвороба в інфікованих протікатиме безсимптомно – їх лікуватимуть амбулаторно. Лікарі будуть навідуватися до готелів, оскільки в місцевій лікарні є лише 14 ліжок, призначених для пацієнтів з COVID-19, а на лікуванні вже перебуває 18 хворих.

Цебрій також зазначив, що у єврейському кварталі Умані встановили пункти пропуску, щоб контролювати ситуацію.

Також він звернувся до Ізраїлю, аби там доправили в Умань своїх медиків і правоохоронців і допомогли запобігти спалаху хвороби чи конфліктам із населенням.

Водночас міський голова Умані нагадав, що раніше закликав Банкову та Кабмін заборонити приїзд прочан на святкування Рош ха-Шана, яке цього року припадає на 18-20 вересня.

Telegram Channel