Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинянин поділився секретом, як вдома виростити білі гриби

Три роки у саду ростуть власні гриби.

Фото Валентини Борзовець, газета Вісник.

Волинянин поділився секретом, як вдома виростити білі гриби

Перехожі дивуються і роздивляються, а ще мацають грибочки, не вірячи, що справжні

У саду Юрія Гуліна із Запоківного Ратнівського району ростуть не лише фруктові дерева, а й дуби, під якими красуються білі гриби. Чоловік милується своїм садом та ділиться секретами, як вдалося виростити гриби.

 

Про це пише «Вісник».

Раніше Юрій поштою виписував сухі грибниці білих грибів та лисичок, та жоден з них не виріс у саду. А то якось почув, що житель сусіднього села Височне самостійно вирощує білі гриби, розсіває грибниці в лісі, а потім там їх збирає. Розпитав – і собі спробував. Але вирішив розвести гриби біля хати. І вийшло – вже три роки має у своєму саду власні гриби.

«Перших два роки виросло до десяти грибів – ми їх смажили. На смак трохи схожі на маслюків. Але й у лісових грибів смак різний у березовому, дубовому чи сосновому лісі. У моєму саду вони ростуть під дубами», розповів господар.

Чоловік очам не повірив, коли нарахував аж 38 грибів!

Підливали їх, але не колодязною водою, а дощовою або зі ставка. Хоча й погода була сприятливою. Виросли гриби у саду саме тоді, коли йшли дощі. Маленькими не зрізував, «годував» до великих, поки шапка не почала змінювати колір. Найбільші з них важили до пів кілограма. Їх усіх пустив на розсаду, тобто розсіяв утворену міцелію-грибницю по всьому подвір’ї. Юрій сподівається, що наступного року вся присадибна ділянка буде у грибах.

Реклама Google

Telegram Channel