Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
25 сортів кавунів виростив волинянин

Через дощі вісім з половиною тисяч саджанців мусив пересадити.

Фото Суспільне.Волинь.

25 сортів кавунів виростив волинянин

Баштанною культурою займається другий рік. Із насінин вирощує у теплиці розсаду, потім висаджує у поле і доглядає

Торік, каже фермер, було два гектари, цієї весни збільшив площу і кількість сортів. Зі слів чоловіка, погода цього року не сприяла врожайності баштанних, пише Суспільне.

«Поганий старт був. Коли садили, були холодні дощі. Вісім з половиною тисяч саджанців мусив пересадити. Не зміг другий раз культивацію зробити, зілля дуже багато, бо хімію не використовую. Тільки сапка і культиватор», - каже Василь Сидорук.

Через дощі вісім з половиною тисяч саджанців мусив пересадити.

«Баронеса» – один із 25 сортів кавунів, каже фермер. Вирощує їх поблизу села Мирин Квельського району. Площа баштану – п’ять гектарів. Від хвороб захищає рослину біопрепаратами. Нині збирає врожай. Каже: вродило на 30% менше. Торік було по 60 тон з гектара, зараз – близько 40-ка.

«Це у нас кавун «Бонта», гібрид. Шкірка тоненька, у середині червоний. Дуже солодкий, перший рік його саджу, дуже задоволений. Приїздять люди для себе купують, на магазини купують. Мають оптом забирати», - розповів він.

Василь Сидорук показує і розповідає про експериментальну ділянку: на ній садив по сто саджанців різних сортів. Серед них – «Місячний кавун», каже фермер. Випробовує різні сорти, щоб обрати найкращі для Волині.

Telegram Channel