Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Ковельські депутати не проголосували за реконструкцію приймального відділення Ковельського МТМО

Якщо субвенцію не використають, гроші доведеться повернути у бюджет.

Фото: doctor.eleks.com

Ковельські депутати не проголосували за реконструкцію приймального відділення Ковельського МТМО

Учора відбулась 71-а позачергова сесія Ковельської міської ради

Все, що необхідно було зробити депутатам – це підтримати проект рішення, яким на конкурсній основі інвестиційних проектів довключити реконструкцію приймального відділення Ковельського МТМО до незавершеного будівництва восьмиповерхового багатоквартирного житлового будинку з поліклінікою і торговельно-офісними приміщеннями по вул.Івасюка. Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала секретар ради Віра Федосюк. «Розпочались передвиборчі перегони і обранці громади в догоду своїм політичним лідерам та партіям поставили популізм нарівні з вирішенням важливого для ковельчан питання: добудови приймального відділення Ковельського МТМО та здешевлення послуг на обстеження (оскільки маємо можливість додатково з держаного бюджету отримати медичне обладнання вартістю у кілька мільйонів гривень), - йдеться у дописі.

– Деякі обранці громади Ковеля в ході сесії, дебатів називали різні причини неголосування, розказували, як це можна зробити іншими шляхами, але впродовж півроку як мінімум. Але ж часу у нас немає – завершується бюджетний рік, отже, або ми освоюємо державні кошти і в міській казні шукаємо 10 млн.грн., або повертаємо в державний бюджет отриманих 8 млн.грн. для реконструкцій приймальних відділень в інших містах, у яких депутати більш реально дивляться на життя.

Рішення не підтримане. В кінцевому результаті для містян залишається чагарник посеред центру міста, нелегальний смітник, притон для наркоманів, алкоголіків, а для амбітних депутатів – «галочка» в догоду політичним лідерам, партіям, які незабаром будуть їх висувати кандидатами в депутати чи на посаду міського голови (мова йде про земельну ділянку по вул.Івасюка, яка уже багато років перебуває у занедбаному стані та чекає на інвестора, аби у центральній частині міста нарешті постала новобудова)».

Але ж часу у нас немає – завершується бюджетний рік, отже, або ми освоюємо державні кошти і в міській казні шукаємо 10 млн.грн., або повертаємо в державний бюджет отриманих 8 млн.грн. для реконструкцій приймальних відділень в інших містах, у яких депутати більш реально дивляться на життя.

Аби ковельчани краще зрозуміли, що можуть втратити, повідомлю, що проектно-кошторисною документацією передбачене перепланування існуючих приміщень та влаштування нового двоповерхового корпусу. Приймальне відділення могло б мати в’їзд для автотранспорту невідкладної медичної допомоги через павільйон (критий навіс), входи - для планових хворих, в окремий бокс для пацієнтів з ознаками інфекційної хвороби, а також - для маломобільної групи населення з влаштуванням підйомника. У відділенні планувалося облаштувати рецепцію, консультативно-оглядові кабінети, місця для очікування пацієнтів та супроводжуючих, вбиральні тощо. Крім того, у разі реалізації цього проекту, за кошти державного бюджету Ковель додатково отримав спеціалізоване медичне обладнання – КТ, 2 кардіомонітори, апарат ШВЛ, МРТ.

Невже місту усе це не потрібно? Невже політичні бонуси є важливішими за створення достойних умов праці лікарів та комфорту для лікування мешканців великої громади? Саме так – великої, тому що Ковель об’єднує навколо себе ще ряд інших територіальних громад – сільських рад, а Ковель стане центром досить великого району згідно нового адміністративно-територіального поділу.

Тому звертаюсь не лише до ковельчан, а й до усіх виборців, які цьогоріч вперше прийдуть на виборчі дільниці, як представники нової Ковельської об’єднаної територіальної громади: розважливо та обдумано робіть свій вибір, віддаючи голос не за гарні слова, а конкретні справи!», закликає Віра Федосюк.

Telegram Channel