Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Білоруська опозиціонерка Колеснікова знайшлася. Вона у мінському СІЗО

Вона єдина серед головних опозиціонерок досі залишається у Білорусі.

Фото TUT.BY.

Білоруська опозиціонерка Колеснікова знайшлася. Вона у мінському СІЗО

Марію Колеснікову затримали та відправили у мінське СІЗО на вулиці Володарського. Вчора, 8 вересня, її затримали біля білорусько-українського кордону

Про це повідомив її батько Олександр Колесніков виданню TUT.by.

Йому про це повідомив керівник слідчої групи Слідчого комітету. Батьку запропонували привезти передачу Марії.

Що сталося з Колесніковою?

Вона єдина серед головних опозиціонерок досі залишається у Білорусі. Колеснікова публічно не раз заявляла, що територію Білорусі полишати не буде.

7 вересня стало відомо, що Колеснікову в Мінську невідомі люди посадили в мікроавтобус з написом «Связь» і відвезли в невідомому напрямку. А 8 вересня вона з прессекретарем Координаційної ради білоруської опозиції Антоном Родненковим та її виконавчим директором Іваном Кравцовим намагалися виїхати в Україну.

Вона єдина серед головних опозиціонерок досі залишається у Білорусі.

Родненков і Кравцов в Україну потрапили, а Колеснікова порвала свій паспорт і залишилася у Білорусі. Після чого її затримали. До сьогоднішнього ранку було невідомо, де утримують Колеснікову.

Родненков і Кравцов уже встигли провести пресконференцію в Києві. Що вони розповіли читайте тут.

Що взагалі з опозиціонерами?

Майже всіх членів президії Координаційної ради затримали або змусили покинути країну. Сьогодні, 9 серпня, затримали юриста та члена президії Максима Знака. На свободі залишається лише Нобелівська лауреатка Світлана Алексієвич.

Реклама Google

За її словами, за нею теж слідкують. Алексієвич заявила журналістам, що не збирається виїжджати з Білорусі, але додала: «Ви знаєте, які бувають методи».

Telegram Channel