Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинська область лідирує у розкритті злочинів по Україні

На Волині злодіяння розкриваються оперативніше, ніж в інших областях України.

Фото Pixabay.

Волинська область лідирує у розкритті злочинів по Україні

Про це йшлося під час чергової наради поліції Волині

За 8 місяців 2020 року спостерігається позитивна тенденція у розкритті злочинів. Але карний розшук і надалі має кардинально впливати на оперативну обстановку в області.

Відповідальні за роботу кримінального блоку більше уваги мають приділяти вивченню оперативної обстановки в районах. Там, де працівники не справлятимуться, прийматимуть відповідні кадрові рішення.

Заступник начальника ГУНП у Волинській області Михайло Сорока зазначив, що в цілому картина роботи кримінального блоку поліції позитивна: «Маємо на 23% більше розкриттів злочинів, ніж у минулому році: за цим займаємо друге місце по Україні. Так само ми в лідерах по розкриттю тяжких і особливо тяжких злочинів».

Реклама Google

Він наголосив, аби відповідальні за роботу кримінального блоку більше уваги приділяли вивченню оперативної обстановки в районах. Там, де працівники не справлятимуться, прийматимуть відповідні кадрові рішення.

Також постійної уваги потребують такі види злочинів, як крадіжки, зберігання і збут наркотиків, шахрайства.

Керівники кримінального блоку відповідають за те, аби винні були притягнені до відповідальності: «Розкриття злочинів, обрання запобіжних заходів, відображення результатів роботи та належний супровід, використання всіх необхідних інструментів задля досягнення мети – це головні задачі для кожного керівника кримінального блоку, усі ви за це відповідальні», - акцентував Михайло Сорока.

Начальник управління карного розшуку ГУНП Руслан Гамольчук звернув увагу на розкриття злочинів за гарячими слідами. Як приклад, навів розкриття резонансного випадку, коли 6 вересня невідомі побили громадянина в центрі міста.

«Оперативники одразу провели кропітку роботу, переглянули відео з камер спостереження, опитали свідків. Учора знайшли двох жінок, які були поруч з нападником, почали перевіряти ряд адрес, щоб затримати порушника, чатували кілька діб у кількох місцях, однак той переховувався. А сьогодні в результаті ряду оперативно-пошукових заходів його затримали, тобто минуло дві доби від часу скоєння правопорушення до затримання підозрюваного. Але його особа вже була встановлена на другий день», – зазначив Руслан Гамольчук.
Він наголосив, що авторитет працівників карного розшуку залежить саме від уміння проаналізувати інформацію та затримати зловмисників «на гарячому».

Джерело: Пресслужба прокуратури області
Telegram Channel