Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Суд виніс вирок інженеру Служби автодоріг за неналежний ремонт мосту на Рівненщині

Покарали за службову недбалість.

Фото ua.news.

Суд виніс вирок інженеру Служби автодоріг за неналежний ремонт мосту на Рівненщині

Суд засудив чловіка до 4 років позбавлення волі, але звільнив від відбування основного покарання з випробуванням терміном на 2 роки

Закінчено судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням інженера Служби автомобільних доріг у Рівненській області у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це повідомляє прокуратура області.

В суді прокурором доведено, що чоловік, котрий відповідав за здійснення технічного нагляду від замовника робіт, без належної перевірки погодив завищені обсяги будівельних робіт з ремонту мосту через річку Горинь  поблизу села Ремчиці, Сарненського району. Ремонтні роботи виконані у серпні-вересні та грудні 2018 року за бюджетні кошти.

Внаслідок вказаної службової недбалості з боку інженера безпідставно прийнято та оплачено замовником робіт - Службою автомобільних доріг у Рівненській області, роботи, які фактично виконані не були. Загальна сума завданих злочином збитків - понад 1,9 млн грн.

У ході досудового розслідування підозрюваний свою вину визнав повністю та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, яку скеровано для розгляду до суду з обвинувальним актом.

У ході досудового розслідування підозрюваний свою вину визнав повністю та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості.

Вироком Рівненського суду від 08.09.2020 чоловіка визнано винним у вчиненні вказаного злочину та засуджено до 4 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із здійсненням технічного нагляду строком на 2 роки.

На підставі положень ч. 1 ст. 75 КК України суд звільнив чоловіка від відбування призначеного основного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням, терміном на 2 роки.

Telegram Channel