Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Які культурні та туристичні об’єкти відновлюватимуть на Волині у рамках програми «Велике будівництво»?

Вали у Володимирі-Волинському збираються "реставрувати".

Фото Denis Vitchenko/Вікіпедія.

Які культурні та туристичні об’єкти відновлюватимуть на Волині у рамках програми «Велике будівництво»?

У перелік потрипили 9 об’єктів історико-культурної спадщини

Сьогодні на Волині з робочим візитом перебували заступниця Міністра культури та інформаційної політики України Лариса Петасюк та перший заступник голови Державного агентства розвитку туризму Кирило Домбровський. У рамках візиту відбулася нарада щодо стану справ на Волині у сфері культури та туризму, перспективи їхнього розвитку та нагальних потреб, які потребують вирішення. Участь у нараді взяли: голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, народний депутат України Ірина Констанкевич, керівники об’єднаних громад Волині та туроператори, інформує Волинська ОДА.

– Ми виїжджаємо до кожного регіону, щоб реально розуміти, що в нас є на сьогоднішній день на місцях і де потрібна допомога. Тому що  у цей складний час, період карантину , насамперед страждає культура. Законом про підтримку культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу, в рамках «Великого будівництва» передбачається велика реставрація культурних об’єктів. На Волині фактично 9 об’єктів культури та туризму, які потребують підтримки і ми готові їм допомагати», - зазначила заступниця Міністра культури та інформаційної політики України Лариса Петасюк.

Нагадаємо, що згідно з програмою «Велике будівництво» передбачаються заходи для збереження культурної спадщини України та розвиток культурного потенціалу. Розробляють плани реставрації культурних пам’яток, у тому числі замків та інших фортифікаційних, оборонних, палацо-паркових комплексів.

Варто зазначити, що до програми «Велике будівництво» у культурі на Волині пропонують включити такі роботи:

– проведення ремонтних робіт на пам’ятці архітектури національного значення – кріпосних мурах Луцького замку;

Згідно з програмою «Велике будівництво» передбачаються заходи для збереження культурної спадщини України та розвиток культурного потенціалу. 

– проведення реставраційно-ремонтних робіт пам’ятки історії національного значення «Садиба Лесі Українки» – «Білого будинка Косачів» та «Сірого будинка Косачів» в с. Колодяжне Ковельського району Волинської області;

– проведення ремонту житлового будинку ХІХ ст., у якому жила родина Косачів, за адресою вул. Драгоманова, 23 у м. Луцьку;

– проведення реставрації пам’ятки археології «Городище-Вали ІХ-ХІІІ ст.» у м. Володимир-Волинський» в комплексі земляних валів замку XIV-XVI ст.;

– відродження комплексу пам’яток в с. Олика (Замок Радзивилів; Троїцький костел; Петропавлівський костел, Вʼїзна (Луцька брама) та Радивилівський тракт).

Telegram Channel