Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чиновник з Волині «розвалив» школи у цілому районі й зупинятися не збирається

Андрій Линдюк влаштував освітню революцію на Маневиччині.

Фото зі сторінки Andriy Lyndyuk у Facebook.

Чиновник з Волині «розвалив» школи у цілому районі й зупинятися не збирається

У кожному класі новенькі парти, свіжий ремонт, кожен вчитель має свій ноутбук та принтер, а над дошкою висить сучасний телевізор

Якщо ж педагогу цього недостатньо, він може скористатися мультибордом, який обов’язково є у школі... Все це звучить, як класичні передвиборні обіцянки, що так і не будуть реалізовані. Втім, на Волині є район, де ланка початкової освіти усіх навчальних закладів виглядає не гірше, ніж наприклад у сусідніх країнах ЄС, а може й краще.

Протягом декількох років і в райцентрі, і в навколишніх селах на ремонт класів батьки учнів не здають жодної копійки.

Щоправда, деякі місцеві ЗМІ стверджували, що на Маневиччині (а саме про цей край йдеться) школи взагалі розвалюються. І у це можна було б навіть повірити, якщо врахувати, що протягом декількох років і в райцентрі, і в навколишніх селах на ремонт класів батьки учнів не здають жодної копійки. Директорам шкіл взагалі заборонено брати у них гроші. Таке розпорядження свого часу видав голова райдержадміністрації Андрій Линдюк, а згодом продублював його на посаді відділу освіти, культури, молоді та спорту РДА. До чого призвела така заборона, дивіться у нашому сюжеті. 

 

Telegram Channel