Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Хасиди їдуть в Умань, попри заборону

Напередодні паломники влаштували погром біля могили цадика Нахмана.

Фото pravda.com.ua.

Хасиди їдуть в Умань, попри заборону

У місто вже прибула понад тисяча хасидів

Щороку хасиди-паломники масово їдуть в Умань, щоб помолитися на могилі свого духовного лідера цадика Нахмана. Однак цьогоріч через карантин і коронавірус гостям тут не раді. Але, попри заборону в’їзду, в місто вже прибула понад тисяча хасидів. Крім того, країни, з яких приїжджають паломники до Умані, наразі перебувають у червоній карантинній зоні, інформує ICTV.

Директор Уманського центру первинної медико-санітарної допомоги вже повідомив, що серед хасидів підтвердили сім випадків Covid-19. 

Щоб вберегти місцевих жителів, на період святкування Рош-ха-Шану в Умані запровадили суворі обмеження. Тепер і місцевим доведеться жити за правилами червоної зони. Зокрема, на період святкування освітні заклади йдуть на вимушений карантин. Жителі Умані цим обурені. А дехто навіть боїться, що іноземці завезуть коронавірус у місто і тоді ситуація погіршиться.

Щоб вберегти місцевих жителів, на період святкування Рош-ха-Шану в Умані запровадили суворі обмеження. Тепер і місцевим доведеться жити за правилами червоної зони. 

Вони говорять, що через щорічне паломництво завжди були змушені терпіти незручності. А цьогоріч ще й діти не зможуть навчатися нормально. Тому батьки вимагають від влади захисту.

Влада ж намагається обмежити масові заходи в місті, а мешканців і гостей закликають бути обережними й уникати великих груп.

Тим часом заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що хасидів, які влаштували погром в Умані, депортують з країни.

Напередодні паломники влаштували погром біля могили цадика Нахмана. Вони зламали огорожу, яка призначена для упорядкованого проходу до святині.

Telegram Channel