Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Збиті п'яним майором курсантки відмовились від компенсації (Відео)

Дівчата вважають, що сім'я, у якої проблеми, не має потерпати за дії винуватця трагедії.

Фото Суспільного.

Збиті п'яним майором курсантки відмовились від компенсації (Відео)

Дівчата, відповідаючи на запитання щодо роботи слідчих органів, зауважили, що не задоволені діями слідчого, який жодного разу не з’явився до них для того, аби взяти свідчення

Курсантки Української військово-медичної академії, які отримали тяжкі травми внаслідок аварії за участі майора ЗСУ Володимира Холодного, який не впорався з керуванням та наїхав на них, відмовились від компенсації.

Як повідомив кореспондент Суспільного, про це постраждалі дівчата повідомили на брифінгу на території Головного військового клінічного госпіталю, де проходять лікування.

«Вони (сім'я військовослужбовця - ред.) пропонують нам компенсацію. Ми від неї відмовляємось, оскільки ми знаємо, що в нього є жінка онкохвора і дитина. Тобто, його сім’я не винна і не повинна нести тягар», - сказала одна з постраждалих дівчат Олександра Гуй.

«Вони (сім'я військовослужбовця - ред.) пропонують нам компенсацію. Ми від неї відмовляємось, оскільки ми знаємо, що в нього є жінка онкохвора і дитина. Тобто, його сім’я не винна і не повинна нести тягар», - сказала одна з постраждалих дівчат Олександра Гуй.

Вона додала, що внаслідок аварії у неї порвалися м'язи на стегні та були зламані кістки.

«Плюс у мене зняли некроз, а як воно буди заживати, ніхто не знає. Плюс у мене поламані кістки. Апарат стоїть зовнішньої фіксації. Його також треба буде знімати, ставити пластину, накладати шкіру. Ще багато всього. Та все буде добре», — зазначила дівчина і додала, що ще є загроза втрати стопи, тому лікарі не поставили дренаж.

Галина Николин додала, що сім'я майора не винна в тому, що він зробив, «і не має нести цей тягар і відбувати за нього його неадекватність дій»

«Я розумію, що все буде добре, тому що «а як інакше?». Вже сталося і сталося. Вороття вже назад немає. Будемо людьми нового покоління - будемо кіборгами. Ось і все», - розповіла Тетяна Ніколаєва.

Дівчата, відповідаючи на запитання щодо роботи слідчих органів, зауважили, що не задоволені діями слідчого, який жодного разу не з’явився до них для того, аби взяти свідчення.

«Діями прокурора задоволена, але я не задоволена діями слідчого. Слідчий телефонував, сказав - я слідчий Олександр і ні разу не прийшов, щоб взяти свідчення. Я розумію, що у людини є інша робота і не тільки є наша справа, але… Тобто слідчого ми взагалі не бачили», - сказала Галина Николин.

Вона також зазначила, що була проведена транспортна експертиза. І було встановлено, що транспортний засіб — справний.

У вівторок, 25 серпня, військовослужбовець у стані алкогольного сп’яніння не впорався з керуванням та наїхав на курсанток, котрі стояли біля адмінбудівлі. Внаслідок ДТП троє дівчат отримали переломи кінцівок, їх госпіталізували.

Раніше волонтерка Наталя Воронкова розповіла кореспондентці Суспільного, що одну з травмованих доправили до 17-ї лікарні. Їй ампутували ногу. Ще дві травмовані дівчини перебувають у військовому госпіталі, одній із них також ампутували ногу. Воронкова додала, що третя постраждала дістала менші травми, нині лікарі намагаються врятувати її ноги.

Шевченківський суд Києва обрав запобіжний захід майору медичної служби, підозрюваному у вчиненні ДТП, у вигляді тримання під вартою.

Відео

Telegram Channel