Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Український фільм про Донбас отримав нагороду на Венеційському кінофестивалі

Дебютний фільм драматургині Наталі Ворожбит поставлений за її однойменною п'єсою.

Фото life.pravda.com.ua.

Український фільм про Донбас отримав нагороду на Венеційському кінофестивалі

У стрічці йдеться про чоловіків та жінок, життя яких торкнулася війна

Фільм української режисерки Наталі Ворожбит «Погані дороги» отримав Verona Film Club Award у паралельній програмі Венеційського кінофестивалю «Тиждень критики». Про це повідомляється на сайті програми, інформує Суспільне.

Головний приз у цьому конкурсі присудили турецькому фільму «Привиди». Нагороду, яку отримав український фільм, присуджують «найбільш інновативній стрічці в конкурсі».

«Вітаю усіх з Днем українського кіно, а чудо-команду «Поганих доріг» з нашою маленькою перемогою на великому фестивалі!» – прокоментувала Ворожбит у Facebook.

«Погані дороги» – дебютний фільм драматургині Наталі Ворожбит, поставлений за її однойменною п'єсою. П'єсу ставили у Лондоні та Києві. Прокат «Поганих доріг» заплановано на наступний рік.

У стрічці йдеться про чоловіків та жінок, життя яких торкнулася війна. Герої – мешканці Донбасу та українські військові, які знаходяться по обидві сторони лінії розмежувань.

Герої – мешканці Донбасу та українські військові, які знаходяться по обидві сторони лінії розмежувань.

Головну нагороду основного конкурсу Венеційського кінофестивалю отримав фільм «Земля кочівників» американської режисерки китайського походження Хлої Чжао. Головну роль у цій кінострічці зіграла американська акторка і володарка двох «Оскарів» Френсіс Мак-Дорманд. Її героїня, втративши роботу у своєму містчку в Неваді, подорожує американськими штатами у своєму фургоні і влаштовується на різні сезонні роботи. Під час мандрівки вона зустрічає інших людей, які опинилися в схожій ситуації.

«Срібний лев» дістався Кійосі Куросаві за найкращу режисуру у фільмі «Дружина шпигуна». Гран-прі журі був відданий фільму «Новий порядок» режисера Мішеля Франка. Чайтанья Тамхане отримав приз за кращий сценарій за фільм «Учень».

П'єрфранческо Фавіно («Наш батько») був визнаний кращим актором, а кращою актрисою - Ванесса Кірбі («Фрагменти жінки»).

Також журі нагородило спеціальним призом російського режисера Андрія Кончаловського за фільм «Дорогі товариші!» про розстріл робітників, які страйкували у Новочеркаську у 1962 році.

Telegram Channel