Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Мінську люди вийшли на марш протесту, учасників масово затримують

Протистояння влади та суспільства в Білорусі триває вже понад місяць.

Фото tut.by.

У Мінську люди вийшли на марш протесту, учасників масово затримують

Демонстранти планують дійти до резиденції Лукашенка у Дроздах

У Мінську закрито вісім центральних станцій метро. У центрі міста відключили мобільний інтернет. Учасники протесту продовжують збиратися. Раніше планувалось, що марш дійде до резиденції Лукашенка у Дроздах. Тисячі протестувальників рухалися до стели «Мінськ - місто-герой».

У Мінську вийшли на черговий марш протесту. Учасників почали затримувати ще до його початку. Про це пише LB.ua з посиланням на  видання TUT.by. З ранку в Мінську помітили військову техніку і автозаки. Колючим дротом та парканом перекрили центральні площі та підступи до них. 


Проти диктатора вийшли десятки тисяч людей.
 

До колони людей на проспекті Дзержинського під’їхали близько 15 бусів без номерів та військових машин. Силовики у формі внутрішніх військ відтіснили людей по проспекту від центру. За словами очевидців, затримали понад 20 осіб - і чоловіків, і жінок. 

Невідомі в балаклавах зі зброєю і палицями затримали кількох людей, які йшли по вулиці з біло-червоно-білими прапорами. 

Десятки невідомих у балаклавах, захисній екіпіровці та шоломах оточили кілька десятків людей, які прямували у бік центру з мікрорайону Грушівка. Люди стали у зчеплення. Почалися затримання. 

Також силовики намагались розділити колону на підступах до площі Перемоги. Проспект перекрили. Почався розгін.

На вулиці Маяковського невідомі в балаклавах зі зброєю і палицями затримали кількох людей, які йшли по вулиці з біло-червоно-білими прапорами.

Станом на 15.00 у різних районах Мінська затримано за даними МВС Білорусі 250 осіб. У відомстві зазначили, що учасники акцій «використовували прапори та іншу символіку, незареєстровану в установленому порядку, і плакати різного змісту, в тому числі образливого».

Загалом в країні, згідно з повідомленням МВС, зафіксовано 17 «вогнищ протестної активності», а кількість учасників, за офіційними даними, не перевищує 3 тисяч. Опозиційні ЗМІ та очевидці в соцмережах повідомляють про значно більшу кількість протестувальників. 

Жителі міста виходять на вулиці щонеділі після оголошення результатів президентських виборів. Попередні акції, за оцінками ЗМІ, збирали не менше 100 тисяч осіб.


Зупиніться!

Силовики продовжують затримувати протестувальників у різних місцях.  Очевидці повідомляють, що працівники правоохоронних служб зі щитами відтіснили групу мітингувальників навпроти Будинку футболу на проспекті Переможців, після чого під'їхали автозаки і почалися затримання, передає TUT.by.

На вулиці Нововіленській силовики розділили колону людей.

Частина протестувальників рушила до «Мінськ-Арени», багатотисячна колона йде у керунку району Дрозди, де знаходиться резиденція Лукашенка, а також мешкають високі чиновники.

Білоруське МВС перекинуло туди велику частину особового складу з проспекту Переможців. Також там чергують машини Червоного Хреста та «швидкі».


Лукашенко вирішив подавити протести силою.
 

 

Telegram Channel