Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
У зоні відчуження проводять сканування туристичних локацій

Уже відцифрували колесо огляду, об'єкти центральної площі міста Прип'ять, радіолокаційну станцію Дуга.

Фото istpravda.com.ua.

У зоні відчуження проводять сканування туристичних локацій

Розробники мобільного додатку про Чорнобиль проводять сканування об'єктів зони відчуження

Про це повідомляє «Історична правда» з посиланням на сайт Державного агентства з управління зоною відчуження.

Зокрема, уже відцифрували колесо огляду, об'єкти центральної площі міста Прип'ять, радіолокаційну станцію Дуга. Усі ці об'єкти стануть частиною карти зони відчуження.

Зона відчуження є частиною проєкту «Магніти України». Магнетизмом зони відчуження може бути не тільки туризм, але й науково-дослідна діяльність та інвестиційна привабливість.

Діджиталізація об'єктів проходить за допомогою сучасних засобів фотограмметрії, лазерного сканування об'єктів та створення сферичного фото та відео для віртуальних просторів.

Реклама Google

Зона відчуження є частиною проєкту «Магніти України». Магнетизмом зони відчуження може бути не тільки туризм, але й науково-дослідна діяльність та інвестиційна привабливість. Мобільний додаток про Чорнобиль може стати платформою, де у зручному форматі буде подано необхідну інформацію для відвідувачів, які планують поїздку до зони відчуження.

А використання сучасних технологій дозволить відвідати зону відчуження, не виходячи з дому та побачити Чорнобиль у віртуальному форматі в супроводі аудіогіда.

Додаток, що буде доступний уже наприкінці жовтня, реалізують у вільному доступі українською та англійською мовами.

Telegram Channel