Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
По волинянину нещадно стріляв ворог, але боєць не втік (Відео)

Микола Тишик – український військовик, молодший сержант Збройних сил України, герой війни на сході України.

Фото volynpost.

По волинянину нещадно стріляв ворог, але боєць не втік (Відео)

13 вересня – День танкіста! Вітаємо відважних воїнів і ділимося неймовірною історією волинського героя

Микола Тишик з Волині – командир легендарного танкового екіпажу «гобітів» у складі 51 окрема механізована бригада. Спритні, кмітливі, невеликого зросту, вони не раз відбивали смертоносні атаки та лишали ворога у німому здивуванні. Про це йдеться у сюжеті «Суспільне Око».

– Повістка, що мене викликають у військкомат прийшла в сусіднє село. Не став чекати, коли до мене подзвонять і пішов туди сам. Як-то так, коли одні помирають, а інші гуляють і п'ють горілку? У мене було 50 кг, 170 зросту – зазвичай, у танкісти беруть саме таких невисоких хлопців, – ділиться Микола.

Реклама Google

В той момент, коли горів танк, Микола був на башні і тушив його. По ньому тоді нещадно стріляв ворожий ПКТ, але він не втік.

Перше бойове хрещення воїна відбулося під час оборони Савур-Могили. Разом з екіпажем він пройшов Артемівськ та Луганський аеропорт, а також вивів колону військ з-під Дебальцевого через мінне поле.

– Коли нам наказали вийти на певну позицію, рушили через поле. Я сидів зверху на броні, бо тільки так міг коригувати дії водія–механіка. За нами мали ще йти БМП, але вони залишилися позаду. Про те, що дорога була замінована, дізналися пізніше, коли отримували нове завдання, – розповів волинський танкіст.

Подвиги Тишика на цьому не закінчилися. 24 серпня 2014-го під Донецьком він вів бій із чотирма ворожими танками.

Побратим Андрій каже, що в той момент, коли горів танк, Микола був на башні і тушив його. За його словами, по ньому тоді нещадно стріляв ворожий ПКТ, але він не втік. А коли два інші танки загрузли в болоті Микола взяв один я трофей і привіз на український блокпост. Після цієї історії товариші прозвали його «хазяйською дитиною».

відео

Telegram Channel