Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку на автостанції учасники АТО викликали поліцію і написали заяву на перевізника, який відмовив в посвідченні вдові загиблого волинянина

Конфлікт на автостанції.

Фото Суспільного Волині.

У Луцьку на автостанції учасники АТО викликали поліцію і написали заяву на перевізника, який відмовив в посвідченні вдові загиблого волинянина

Заяву на перевізника автобуса «Луцьк-Луків» написала жінка загиблого в АТО Світлана Войтович

Жінка розповіла, що неодноразово їздить цим маршрутом і не може скористатися своїм правом на пільгове перевезення, гарантоване державою.

Про це повідомляє Суспільне.

Жінку загиблого в АТО, Світлану Войтович, у п'ятницю, 11 вересня водій автобуса Луцьк-Луків відмовився везти за пільговим посвідченням. За допомогою вдова звернулася до ветеранів АТО.

Напередодні, 13 вересня, на Луцькій автостанції № 1 відбулась акція на захист прав пільгового перевезення. Рух автобуса «Луцьк-Луків» АТОвці блокували з 15:00 до 18:00 години. Психолог Олена Звєрєва розповіла, що учасники акції вимагали поспілкуватися з перевізником, який надає послуги за цим маршрутом, а також побачити додаток договору, у якому йдеться про пільгове перевезення. 

Не всі пасажири, які купили квитки на цей рейс, підтримали учасників акції, розповіла Світлана Войтович. Люди обурювались. Дружина загиблого волинянина каже, що справа не в грошах, а у тому, як вона має пояснити своїм двом дітям, чому їхній батько загинув, а вони, як члени сім'ї загиблого, не можуть отримати захисту від держави.

Водій автобуса спілкуватися з учасниками акції відмовився. Перевізник на зустріч не з'явився, пославшися на свою зайнятість. Робота автостанції та всі інші маршрути працювали згідно з графіком, пізніше активісти викликали поліцію та написали на перевізника заяву.

Психолог Олена Звєрєва назвала прізвище перевізника. 

 

Психолог Олена Звєрєва назвала прізвище перевізника. За її словами це Михайло Михайлович Яцишин.  Їй вдалось записати коментар у касирів автостанції, чому вони не продають пільгові квитки. «Те, що у нас на комп'ютері є заведено, я продаю. Те чого немає, я не можу продати», – сказала касирка.

Сьогодні, 14 вересня, учасники АТО знову збираються на автостанції, щоб почути позицію перевізника та домогтися виконання законів.

 

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel