Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині учитель  фізкультури  уперше за 30 років провів урок... у спортзалі (Фото)

Добудова спортивного залу в школі села Крупа увійшла до пріоритетів розвитку громади.

Фото: Підгайцівська громада.

На Волині учитель фізкультури уперше за 30 років провів урок... у спортзалі (Фото)

У Крупівській ЗОШ добудували спортзал

Чи не найбільше цій події радів вчитель фізичного виховання Крупівської ЗОШ Віталій Олександрович Левшонюк, який прийшов сюди працювати ще в 1985 році. Тоді молодому спеціалістові чиновники Луцького району пообіцяли, що в 90-х роках у закладі буде і спортзал, і спортивний майданчик. Але лише тепер, на 36-й рік вчителювання, він дочекався здійснення цих обіцянок.  

Реклама Google

Директор школи Мирослав Васильович Філозоф розповів, що вперше про облаштування шкільного спортивного залу заговорили ще в 2008 році, і Підгайцівська сільська рада тоді погодилася допомагати в цьому.

 

 У 2015 коштом районного бюджету була розпочата реконструкція старої майстерні під приміщення для занять фізичною культурою і спортом, але модернізація йшла млявими темпами. І так тягнулося до 2019-го, доки не утворилася Підгайцівська об’єднана територіальна громада. Добудова спортивного залу в школі села Крупа увійшла до пріоритетів розвитку громади. У лютому 2020 року спортзал був готовий до здачі в експлуатацію, але втрутився коронавірус. Відкриття нового об'єкту відклали на потім.

У приміщенні, де розташований спортзал, також добудували дві роздягальні з душем та санвузлом в кожній, інвентарну кімнату, кабінет для вчителя фізкультури.

Директор Крупівської ЗОШ також додав, що за кошти бюджету ОТГ було проведено утеплення фасаду приміщення навчального корпусу № 2, замінено пічне опалення на електричне, в обох корпусах встановлена пожежна сигналізація, зроблено благоустрій пришкільної території. У приміщенні, де розташований спортзал, також добудували дві роздягальні з душем та санвузлом в кожній, інвентарну кімнату, кабінет для вчителя фізкультури. «За 81 рік існування школи жодне покоління учасників навчального процесу не мало таких комфортних умов, які створені сьогодні», - констатує Мирослав Філозоф.

 

 Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк у своєму вітальному виступі зазначив, що спортивний зал - це не останній новий об’єкт. На черзі чекають інші, які в Підгайцівській ОТГ планують відкривати найближчим часом один за одним. А роботи в селах нашої громади ведуться завдяки платникам податків, які наповнюють сільський бюджет, та спонсорам. Тому не випадково на урочисту були запрошені й представники бізнесу.

Це радісне дійство не могло відбутися без подарунків і нагород. Зокрема від Підгайцівської сільської ради школі села Крупа був подарований тренажер для занять спортом в домашніх умовах (комбінований станок СТ042). Не з порожніми руками прийшов на захід Народний депутат України В’ячеслав Рубльов. Він передав шкільній родині в користування телевізор CMART LED TV. З нагоди Дня фізичної культури і спорту України сільський голова Юрій Семенюк нагородив учителя фізичного виховання ЗОШ I-IIступенів села Крупа Левшонюка Віталія Олександровича грамотою Підгайцівської сільської ради. 

Джерело: Підгайцівська громада
Telegram Channel