Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Нацгвардійці з Волині виступили на захист полоненого в Італії Віталія Марківа (Відео)

Акції «FREEMarkiv» на підтримку бойового побратима.

Фото: Західне територіальне управління Національної гвардії України.

Нацгвардійці з Волині виступили на захист полоненого в Італії Віталія Марківа (Відео)

Військовослужбовці Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України приєдналися до акції «FREEMarkiv» на підтримку бойового побратима

На Львівщині, Хмельниччині, Закарпатті, Волині, Вінниччині, Рівненщині, Івано-Франківщині, Тернопільщині та Буковині в усіх містах дислокації військових частин Національної гвардії України гвардійці долучились до акції на підтримку свого бойового побратима Віталія Марківа.

Нагадаємо, влітку минулого року суд присяжних Павії засудив бійця до 24 років неволі за співучасть в убивстві італійця Андреа Роккеллі та Андрія Миронова, які загинули в результаті мінометного обстрілу 24 травня 2014 року біля гори Карачун під Слов’янськом на контрольованій бойовиками території.

Уже четвертий рік як 30-річний український воїн Віталій Марків заґратований в італійській в’язниці. Його заарештували ще 30 червня 2017 року в аеропорту міста Болоньї. Україна заперечує причетність українського бійця до вбивства та висловлює йому цілковиту підтримку та допомогу.

Перед початком розгляду апеляції у суді другої інстанції по всій країні проходять акції на підтримку Марківа. За їх допомогою українські дипломати та Міністерство внутрішніх справ намагаються привернути увагу світової спільноти до ходу судового процесу, забезпечивши у такий спосіб об’єктивний та неупереджений розгляд справи суддями.

Уже четвертий рік як 30-річний український воїн Віталій Марків заґратований в італійській в’язниці.

До цієї акції долучилася Національна гвардія України. Тепер на фасадах будівель військових частин Західного оперативно-територіального об’єднання розміщені банери на підтримку гвардійця Віталія Марківа. Відсьогодні така акція проходитиме по всій території України, де розташовані підрозділи НГУ. (Надрукованих банерів понад 90).

Цим самим військовослужбовці нагадують суспільству про долю незаконно засудженого захисника України, згуртовують громадян для спільних дій на підтримку бойового товариша.

Побратими Віталія впевнені, що всі звинувачення безпідставні і не мають ніяких доказів. Марків не може бути причетним до смерті журналістів, так як вони загинули в результаті мінометного обстрілу, а в 2014 році в українських добровольчих батальйонах взагалі не було важкого озброєння.

Апеляційний процес по справі Віталія Марківа розпочнеться у Мілані 29 вересня.

Відео

Джерело: Західне територіальне управління Національної гвардії України
Telegram Channel