Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чи перейдуть усі школи на дистанційне навчання

Дотримуйтеся правил карантину!

Фото Pixabay.

Чи перейдуть усі школи на дистанційне навчання

Голова Міносвіти розповів, що на початку цього року без доступу до інтернету було близько 800 українських навчальних закладів, а зараз ця цифра скоротилася до 59

Навчатимуться школярі дистанційно чи очно залежатиме від карантинного зонування, яке наразі діє в країні. Про це в ефірі розповів в.о міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет, пише ТСН.

За словами очільника відомства, все залежатиме від того, в якій зоні перебуватиме та чи інша адміністративно-територіальна одиниця.

Я не готовий сказати, чи саме від листопада, чи від жовтня, чи, можливо, від грудня. Все виходитиме з того, чи дотримуватимуться норм карантину, безпеки.

Реклама Google

«Якщо це буде червона зона, то, звісно, передбачається навчання лише в дистанційному форматі», – наголосив Сергій.

На запитання, чи підуть усі школи на дистанційне навчання від листопада, Шкарлет відповів: «Я не готовий сказати, чи саме від листопада, чи від жовтня, чи, можливо, від грудня. Все виходитиме з того, чи дотримуватимуться норм карантину, безпеки».

Голова Міносвіти розповів, що на початку цього року без доступу до інтернету було близько 800 українських шкіл, а зараз ця цифра скоротилася до 59.

До слова, за підрахунками Міністерства цифрової трансформації, 17 тисяч населених пунктів досі не мають якісного інтернету. На це Шкарлет сказав: «У нас трошки інша статистика. Міністерство цифрової трансформації рахує сто мегабіт у секунду, а для шкіл достатньо тридцять. Міністерство освіти від початку року ретельно опрацювало ситуацію з підключенням до дистанційного навчання шкіл та інтернету», – наголосив голова МОН.

Нагадаємо, у місті на Волині на самоізоляцію через коронавірус пішли два класи.

Telegram Channel