Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині агресивні п'яні бджоли атакують чужі вулики

Бджоли атакують господарські вулики та знищують цілі родини комах.

Фото REUTERS.

На Волині агресивні п'яні бджоли атакують чужі вулики

Тепер до війни пасічників та їхніх комах має долучитися офіцер громади

На Волині бджоли атакують господарські вулики та знищують цілі родини комах. Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляє УНІАН.

Як йдеться в сюжеті, в селі Тростянка на Волині пасічники не встигають підраховувати збитки, оскільки їх вулики масово атакують комахи сусіда-бджоляра, гинуть цілі бджолині сім'ї.

У союзі пасічників підтверджують – комахи дійсно можуть стати агресивними, якщо їх неправильно підгодовувати.  

За словами пасічників, сусід неправильно підгодовує своїх комах - солодким сиропом і навіть поїть спиртом. Від алкоголю ті стають агресивними і летять в чужі вулики. Пасічники переконані, що агресивні бджоли належать сусідові, який з'явився тут нещодавно. Бджолярі заявляють, що сусід почав підгодовувати своїх бджіл сиропом на зиму, проте робить це неправильно.

Реклама Google

У союзі пасічників підтверджують – комахи дійсно можуть стати агресивними, якщо їх неправильно підгодовувати. «Треба давати це на ніч, щоб вони за ніч це втягнули та заспокоїлися, а коли це дається вдень - вони куштують, не розуміють звідки воно взялося», — пояснює віце-президент Союзу пасічників України Володимир Дмитрук.

Сусід, якого пасічники звинувачують у бджолиній агресії, запевняє - він непричетний. Як доказ своєї непричетності він показав порожні годівниці.

«Поки тепла погода, поки вони несуть ще щось, я зараз не буду їх ставити», - каже чоловік.

Тепер до війни пасічників та їхніх комах має долучитися офіцер громади.

Telegram Channel