Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку на підприємстві виявили півсотні колод незаконно зрубаного дуба. Деревину готували до продажу за кордон (фото)

Продавали за кордон.

Поліція Волинської області.

У Луцьку на підприємстві виявили півсотні колод незаконно зрубаного дуба. Деревину готували до продажу за кордон (фото)

Невідомі особи незаконно рубали ліс та продавали його на підприємство без будь-яких документів

Санкціонований обшук відбувся 15 вересня в обласному центрі. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 246 ККУ працівники Ківерцівського відділу поліції провели обшук на одному з луцьких підприємств, куди, за наявною інформацією, зловмисники постачали незаконно зрубаний у Ківерцівському районі дуб.  Далі підприємство переробляло деревину та відправляло в країни ЄС. 

Про це інформує пресслужба поліції Волині.

 

 

 

«Повідомлення від небайдужих громадян про незаконну порубку дерев у Ківерцівський відділ поліції надходили останні кілька місяців. Ми ретельно перевіряли цю інформацію і встановили, що зрубана деревина постачалась на одне з підприємств у Луцьку. Тож звернулись до суду та отримали ухвалу на обшук», - повідомив т.в.о. заступника начальника Ківерцівського відділу поліції Юрій Ткачук.  

У рамках санкціонованого обшуку виявили та вилучили більше 60 колод дуба. Деякі з них мали маркування, відповідність яких правоохоронці перевірять. Також буде призначено ряд експертиз, під час яких встановлюватимуть осіб, причетних до незаконної порубки дерев, та механізм транспортування на підприємство. Триває досудове слідство. 

 

 

 

 

 

Джерело: Поліція Волинської області.
Telegram Channel