Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Скільки волиняни заплатять за газ взимку: тривожний прогноз

Тарифи можуть зрости!

Волинь-нова

Скільки волиняни заплатять за газ взимку: тривожний прогноз

Після того, як в Україні було знято так зване покладання спеціальних обов'язків, ціна на газ для населення буде аналогічною ціні для промисловості, що може призвести до значного зростання тарифів в опалювальний період

Такі прогнози, аналізуючи ключові цифри проєкту бюджету на 2021 рік, дає виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, пише Апостроф.

Ціна встановлюматиметься за імпортним паритетом. Якщо вартість газу сьогодні маленька, то я нагадаю вам 2018. Зима 2018-19 була не така тепла, як в минулому році, коли він коштував для промисловості 12,5 тисячі гривень за тисячу кубометрів.

Він зазначив, що в його презентації було написано, що 103 млрд гривень – це субсидії та соціальні допомоги.

«Хочу нагадати, що з цього року у нас немає спеціальних зобов'язань за ціною на газ. Тобто знято так зване покладання спеціальних обов'язків, тому вартість газу для населення буде аналогічною вартості газу для промисловості: встановлюматиметься за імпортним паритетом. Якщо ціна на газ сьогодні маленька, то я нагадаю вам 2018 рік. Зима 2018-19 року була не така тепла, як в минулому році, коли він коштував для промисловості 12,5 тисячі гривень за тисячу кубометрів», − пояснив економіст.

Нагадаємо, влада планує збільшити деякі податки і відновити перевірки бізнесу.

Telegram Channel