Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ковельський парк не реконструюють через судовий позов

Так виглядатиме відновлений парк у Ковелі.

Фото kovelrada.gov.ua.

Ковельський парк не реконструюють через судовий позов

Роботи відтермінували на рік

Необхідність реконструкції парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки назріла давно. Цю тему неодноразово піднімали ковельчани під час зустрічей з місцевою владою. За дорученням міського голови Олега Кіндера відділ містобудування та архітектури спільно з проєктним підприємством «Ковелькомунпроект» напрацювали концепцію подальших змін, врахувавши пропозиції громади. 

На початку 2019 міська рада надала дозвіл на розроблення детального плану території реконструкції парку. Реалізовувати проєкт мали поетапно, впродовж кількох років. Цьогоріч планували здачу першої черги — облаштування площі та центрального входу в парк.

Волинський окружний адміністративний суд ухвалив рішення, яким відмовив позивачу у задоволенні його позовних вимог.
Прийняте рішення міською радою та процедуру проведення громадських слухань залишено в силі. 

Але один з мешканців Ковеля подав позов до суду про визнання громадських слухань проєкту містобудівної документації «Детальний план території реконструкції парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки, бульвару Лесі Українки, площі зі сторони парку та вулиці Незалежності» від 8 квітня 2020 року такими, що не відбулися та визнання протиправним та не чинним рішення Ковельської міської ради №66/41 від 23.04.2020 року «Про затвердження детального плану території реконструкції парку імені Лесі Українки, бульвару Лесі Українки, площі зі сторони парку та вулиці Незалежності».

Позавчора Волинський окружний адміністративний суд ухвалив рішення, яким відмовив позивачу у задоволенні його позовних вимог.
Прийняте рішення міською радою та процедуру проведення громадських слухань залишено в силі.

Поки тривав судовий процес процес реконструкції призупинили. Роботи довелося відтермінувати на рік.

Нагадаємо, що в подальшому у Ковелі планують створити багатофункціональний парк, у якому будуть облаштовані зони відпочинку для різновікових груп. Планують повну реконструкцію алей та їх мощення, встановлення сучасного освітлення. З боку вулиць Косачів та Незалежності облаштують додаткові місця для паркування автомобілів відвідувачів парку.

Telegram Channel