Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Двадцять молодих людей вирішили два тижні пожити в палаці культури волинського селища

Зорганізував у Благодатному волонтерів селищний голова.

Фото з архіву Олександра Топорівського.

Двадцять молодих людей вирішили два тижні пожити в палаці культури волинського селища

Молодіжний благодійний проєкт благодійної організації «Будуємо Україну разом» (БУР) , головна мотивація якого «якщо не я, то хто?», почав реалізовуватися у селищі Благодатному, що поблизу Нововолинська

Під час презентації ініціативи на центральній площі двадцять волонтерів, які прибули сюди на запрошення селищного голови Олександра Топорівського, познайомились з громадою та виклали свій план дій. За словами менеджерки культурно-освітньої програми БУР Юлії Бридун, молодь планує облагородити сквер за будинком культури. Там встановлять комплекс з оригінальних лавок для відпочинку місцевих та проведуть освітлення. Також мають намір відремонтувати приміщення молодіжного театру та допомогти двом сім’ям із ремонтом житла.

Заодно активісти влаштовують культурний відпочинок – тренінги, майстер класами та кіноперегляди під відкритим небом. Майстерня на колесах кожного пропонує відвідувачам каву, солодку вату, молочно-ягідні коктейлі, випічку. Також можна пограти з друзями у твістер і гіганську дженгу.

Молодь планує облагородити сквер за будинком культури. Там встановлять комплекс з оригінальних лавок для відпочинку місцевих та проведуть освітлення. Також мають намір відремонтувати приміщення молодіжного театру та допомогти двом сім’ям із ремонтом житла.

Усі 10 днів молоді люди житимуть в одному із залів місцевого палацу культури. Кожен учасник поїздки має власний спальник. Харчуватимуться учасники проєкту у місцевому кафе. Кошти на це виділило Міністерство молоді та спорту. До слова, заявку на приїзд волонтерів у селище громада подала ще торік. За участь у проєкті Благодатне змагалося ще із майже сотнею громад.

Волонтери відвідають одне з найстаріших міст України – Володимир-Волинський, а також – Свято-Успенський собор, в стінах якого приймали князівство 17 князів України-Русі.

Нагадаємо, у селі на Волині і влітку, і взимку гостей зустрічатимуть квітами.

Зорганізував у Благодатному волонтерів селищний голова.
Зорганізував у Благодатному волонтерів селищний голова. 

«Будуємо Україну Разом» (або просто БУР) – це волонтерська програма, завдяки якій можна подорожувати, досліджувати Україну та допомагати потребуючим людям. Щороку вона залучає молодь з усієї України, щоб разом відвідати різні містечка і допомогти сім’ям у скруті відновити їхні домівки, а також підтримати місцеві громадські простори та молодіжні платформи. Через спільну працю та корисний відпочинок в колі однодумців завдяки БУРу формуються в молоді почуття довіри одне до одного та відповідальності за свою країну.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Telegram Channel