Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Туристична страховка: від чого захищає та як працює

Нехай ваша поїздка буде застрахованою від негараздів!

Фото: arsenal-ic.ua.

Туристична страховка: від чого захищає та як працює

Плануючи закордонну подорож, людині варто подбати про оформлення туристичної страховки. Це пов’язано з кількома причинами

Плануючи закордонну подорож, людині варто подбати про оформлення туристичної страховки. Це пов’язано з кількома причинами. По-перше, про наявність поліса можуть запитати під час перетину кордону, по-друге, іноді це є однією з вимог туроператора, по-третє, ніхто не застрахований від раптового погіршення самочуття або нещасного випадку, а медичні послуги в інших країнах можуть бути не по кишені. Останнє особливо актуально для подорожей із дітьми. Отже, радимо завчасно подбати про свій захист і завчасно придбати пакет страхових послуг. 

Як вибрати страхову компанію

На сьогодні всю актуальну інформацію про компанії, яким вирішили довірити захист свого здоров’я, можна знайти на офіційних сайтах. Перед оформленням страхового поліса необхідно дізнатися про таке:

  • чи має фірма укладені договори з міжнародними сервісними компаніями, які займатимуться організацією медичної допомоги, трансфером до лікарні в іншій країні. Саме від надійності останніх, розгалуженості мережі залежатимуть швидкість і якість обслуговування;
  • скільки часу компанія працює на ринку страхових послуг, адже не варто довіряти найдорожче – власне здоров’я – фірмам, які щойно були утворені та не напрацювали великої кількості партнерів;
  • чи входить вибрана організація до загальновизнаних рейтингів – це головний показник надійності.

Зазвичай ще переглядають відгуки клієнтів, звертаючи увагу на швидкість надання страхових виплат. 

Гарантії страхової компанії

Базовий пакет страхування туристів містить оплату:

  • екстреної медичної допомоги;
  • трансферу до лікарні, а за медичними показаннями і до рідної країни;
  • ліків.

Сьогодні більшість компаній уже включили до стандартних послуг страхування випадки, пов’язані із захворюваннями, спричиненими коронавірусною інфекцією.

Інші програми можуть містити:

  • невідкладну стоматологічну допомогу у визначеному розмірі;
  • дострокове повернення додому у форс-мажорних випадках (наприклад, у разі смерті близьких родичів);
  • транспортування дітей застрахованих осіб.

Перелік запропонованих послуг може збільшуватися, відповідно, зростає і вартість такого поліса.

Для активного відпочинку (катання на лижах, туризм у горах та інші) краще одразу придбати відповідну програму. Якщо буде доведено, що травма отримана під час екстремальних дій клієнта, лікування можуть не оплатити. 

Як отримати страхову компенсацію

Коли трапиться лихо, застрахованій особі потрібно негайно повідомити про це сервісну компанію, вказавши номер договору. Зробити це можна за телефоном гарячої лінії, зазначеним у документі. Працює така інформаційна підтримка цілодобово та без вихідних. Там клієнту порадять, куди звернутися, викличуть лікаря або організують транспортування до лікарні.

Якщо довелося діяти швидко й не встигли попередити страхову про критичну ситуацію, потрібно зберегти всі оплачені чеки, рецепти лікарів, медичні довідки з діагнозом, рахунки за телефонні переговори. Увесь пакет представляють у страхову компанію й очікують на повернення коштів у межах максимальної суми покриття.

Отже, туристичне страхування необхідне всім під час подорожей. Головне – треба оформлювати договори у надійних компаніях і знати, як діяти в позаштатних ситуаціях. А ще краще – не хворіти.

Telegram Channel