Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Тіло Володимира Леніна хочуть купити за мільярд доларів і перевезти в США

Відомий художник вважає, що Ленін більше потрібний Америці, ніж Росії.

Фото kasparov.ru.

Тіло Володимира Леніна хочуть купити за мільярд доларів і перевезти в США

Американський художник Девід Датун збирається викупити тіло Володимира Леніна і покласти його в копію мавзолею, яку він хоче побудувати у Вашингтоні

Про це повідомляють російські ЗМі з посиланням на пресслужбу Девіда Датуна.

Сенс арт-об'єкту художник пояснює значними змінами в США, які виражаються в русі суспільства до соціал-комуністичних перетворень.

Побудувати другий мавзолей нескладно, а от замінити Леніна не можна, тому я пропоную його купити і готовий зібрати на це будь-які гроші.

«Американці втомилися від політики агресивного капіталізму, в рамках якої вони змушені все життя виплачувати кредити і не мати вільного доступу до медицини. Ленін і його мавзолей є найбільш яскравими символами змін, запит на які у 2020 році в США особливо високий, і все частіше обговорюється напередодні виборів президента», - йдеться в повідомленні пресслужби.

На викуп тіла Леніна і будівництво копії мавзолею, Датун планує зібрати понад 1 мільярд доларів. Перший внесок у 1 мільйон він готовий зробити сам. «Росія - вже давно імперія зі своїм імператором. Америка ж рухається в бік комунізму і соціалістичних ідей. Сьогодні атрибути у вигляді мавзолею і Леніна більше потрібні США, ніж Росії. Побудувати другий мавзолей нескладно, а от замінити Леніна не можна, тому я пропоную його купити і готовий зібрати на це будь-які гроші», - сказав Датун.

Зазначимо, Девід Датун є одним з найбільш продаваних і дорогих художників у світі. У 2011 році за 269 тисяч доларів був проданий портрет Володимира Путіна «Путін - Мона Ліза», інсталяція «Стів Джобс» - за 210 тисяч доларів. За 600 тисяч євро у Москві було продано інсталяцію художника «Водянова – кохання мільйонів».

 

Джерело: Прямий.
Telegram Channel