Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Пандемія вийшла з-під контролю — ООН

Посадовець закликав до боротьби з дезінформацією про вакцинування.

Фото Суспільного.

Пандемія вийшла з-під контролю — ООН

Генсекретар Організації Об’єднаних Націй висловив занепокоєння через поширення дезінформації про вакцинування

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерреш заявив, що пандемія COVID-19 вийшла з-під контролю, та закликав до боротьби з дезінформацією про вакцинування. Про це інформує Суспільне.

«Спалах залишається неконтрольованим», – наголосив Ґутерреш під час пресконференції.

Також він заявив, що від пандемії немає панацеї, а одна вакцина не зможе завадити поширенню хвороби.

«Одна вакцина не зможе вирішити цю кризу, тим паче у найближчому майбутньому. Нам необхідно значно розширити нові та наявні інструменти, які допоможуть подолати нові випадки, і забезпечити життєво важливе лікування для зупинки передачі інфекції та порятунку життів, особливо протягом наступних 12 місяців», – зауважив Ґутерреш.

Генсекретар висловив занепокоєння через поширення дезінформації про вакцинування, яка провокує появу теорій змови та відвертає людей в усьому світі від майбутнього щеплення проти вірусу.

Перед обличчям цієї смертельної хвороби ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити смертоносну дезінформацію», – наголосив Ґутерреш.

«Перед обличчям цієї смертельної хвороби ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити смертоносну дезінформацію», – наголосив Ґутерреш.

Він зауважив, що вакцина має стати доступною для людей в усьому світі, проте для цього необхідний значний «стрибок у фінансуванні».

Понад 20 мільйонів людей у світі одужали від COVID-19.

ВООЗ просить у світу 35 мільярдів доларів на вакцину від коронавірусу.

Telegram Channel