Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Відбулася урочиста посвята в студенти Лесиного вишу (Фото, відео)

Сотні першокурсників фотографувалися в мантіях і приймали вітання з нагоди початку студентського життя.

Фото Олександра ПІЛЮКА.

Відбулася урочиста посвята в студенти Лесиного вишу (Фото, відео)

Дійство розпочалося хвилиною мовчання на честь загиблих українських воїнів

18 вересня на стадіоні «Спортивне ядро» 1327 першокурсників Волинського національного університету стали справжніми студентами.

Першими бути сумлінними у навчанні присягали першокурсниця факультету філології та журналістики Ірина Процюк та першокурсниця факультету хімії, екології та фармації Тетяна Савчук. 

Всі студенти склали присягу в традиціях вишу, тричі оголосивши: «Присягаємо! Присягаємо! Присягаємо!» на служіння Україні своїми знаннями і здобутками.

Потому ректор університету Анатолій Цьось привітав студентів та вручив найкращим з них стипендії фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

– Волинська освітня традиція реалізувалася у 1940-му створенням Луцького педагогічного інституту, який згодом переріс у потужний Східноєвропейський національний університет, який скоро офіційно буде перейменовано на Волинський національний університет імені Лесі Українки. Лесин виш – навчальний заклад, який швико розвивається. За різноманітними рейтенгами ми маємо найвище зростання багатьох показників. У нас найкраще в Україні втілена система подвійного диплому. А також, я пишаюся тим, що працюю з колегами, які реалізовують проєкт національного рівня – готують до видання 14 томів творів Лесі Українки, - сказав під час вітальної промови Анатолій Цьось.

Реклама Google

Дійство завершилося особливою для усіх студентів традицією: за сигналом ведучого, на «три-чотири», усі академські шапки полетіли догори.

Зверталася до першокурсників і Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович:

– Вітаю усіх новоспечених студентів з тим, що вступили до закладу такого високого рівня. Бажаю використати цей час продуктивно. Я вірю у ваше світле майбутнє. 

Серед гостей дійства і заступник міського голови  Григорій Недопад. Він відзначив студентів, які отримали найвищий конкурсний бал, побажав їм наснаги та приємних університетських спогадів. За його словами, школа залишається в серці, а вищий навчалний заклад веде по житті завжди.

Дійство завершилося особливою для усіх студентів традицією: за сигналом ведучого, на «три-чотири», усі академські шапки полетіли догори.

Музичний подарунок для першокурсників від студента вишу.

Гості урочистої посвяти: Ірина Вахович та Григорій Недопад.

 

Ректор університету Анатолій Цось наголосив, що наказ щодо перейменування Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки на Волинський уже підготовлений.

Telegram Channel