Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Чому цьогоріч в Україні дорогі гарбузи

Цьогоріч неврожай.

Фото з відкритих джерел.

Чому цьогоріч в Україні дорогі гарбузи

Рослина примхлива, а урожай залежить від погоди

Гарбузи потроху витісняють на прилавках кавуни і дині. Цьогоріч через неврожай овоч значно підскочив у ціні - порівняно з минулим роком здорожчав удвічі. За кілограм правлять до 12 гривень.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За словами фермера Вадима Кричковського, цей овоч дуже примхливий і вибагливий, тому через холодну осінь плоди досі не дозріли.

В гарбузах елітного сорту Тіана майже немає зернят і порожнин. З них готують не лише кашу,  а й фреші, крем-суп і запіканку. А з сухих плодів роблять борошно і вже його продають до Європи. Частину гарбузів Вадим постачає до українських супермаркетів. 

Перлова каша з гарбузом, горіхами і сухофруктами не лише кашу, а й фреші, крем-суп і запіканку. А з сухих плодів роблять борошно і вже його продають до Європи. Частину гарбузів Вадим постачає до українських супермаркетів.

«В районі 15 євроцентів. Тобто в два рази вище ціна. Але все рівно це не дуже велика ціна. В середньому 6-7 грн такого гарбуза в гуртовій продажі на мережу. В межах 12 грн його ціна. Це нормальна ціна. Його споживають не багато», - каже фермер.

Вирощувати гарбузи у великих масштабах не завжди вигідно, каже фермер. Рослина примхлива, а урожай завжди залежить від погоди. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Рівнянин показав свої велетенські гарбузи.

Приміром у Миколаївській області гарбуз на ринку майже у кожній ятці. Утім, його не багато. Продавці кажуть, поки що не сезон і купують гарбуз не дуже активно. Цьогоріч цей товар на ринку здорожчав удвічі.

«Того року був 5-6 грн кг, цього - 8, 9, 12», - каже продавчиня Анастасія Кравець.

Масова торгівля, за словами продавчині, розпочнеться у кінці жовтня. 

Джерело: ТСН
Telegram Channel