Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинянам пропонують користуватися електронними трудовими книжками

Інформація про стаж тепер не загубиться.

Фото Pexels.

Волинянам пропонують користуватися електронними трудовими книжками

Новий сервіс впровадив Пенсійний фонд України

Скористатись новою послугою можна, зареєструвавшись на веб-порталі електронних послуг ПФУ за допомогою електронного цифрового підпису.

Інформація про трудові відносини працівника та сплачені страхові внески відображатиметься в електронній трудовій книжці за даними звітності роботодавця з 1998 року.

Реклама Google

У разі втрати паперової трудової книжки не потрібно витрачати час на  відновлення даних, адже вони будуть збережені в електронному форматі.

Застраховані особи та роботодавці також зможуть надавати інформацію про трудову діяльність до 1998 року у вигляді сканованих копій передбачених законодавством документів, засвідчених кваліфікованим електронним підписом.

У разі втрати паперової трудової книжки не потрібно витрачати час на  відновлення даних, адже вони будуть збережені в електронному форматі. Електронна трудова книжка створює можливість автоматичного призначення пенсії, без звернення до органів Пенсійного фонду.                                            

Для громадян – це сервіс, який дозволить дізнатися детальну інформацію про свою трудову діяльність та страховий стаж, який дає право не тільки на пенсійне забезпечення а і на соціальні виплати та допомоги з боку держави та страхових фондів.  

Читайте також: Коли українцям перерахують пенсії. Кабмін назвав дату

Джерело: Офіційний сайт Вишнівської ОТГ.
Telegram Channel