Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У місті в Україні провели перший ЛГБТ-прайд, в учасників кидали яйцями

Без сутичок не обійшлося.

Фото Gender Z/Facebook.

У місті в Україні провели перший ЛГБТ-прайд, в учасників кидали яйцями

У Запоріжжі в неділю, 20 вересня, вперше відбувся марш за права ЛГБТ

В акції взяли участь щонайменше пів тисячі людей. Без сутичок не обійшлося: правоохоронці затримали трьох людей, які намагалися кидати в учасників прайду петарди та яйця. Про це пише «Громадське». Один із них направив в учасників маршу зброю, схожу на револьвер.

Реклама Google

Участь у ЛГБТ-прайді в Запоріжжі взяли, за даними організаторів, понад 500 людей як із міста, так і з інших міст і країн, а також представники міжнародних організацій.

Як повідомили в організації «Gender Z», яка є однією з організаторів ЛГБТ-прайду в Запоріжжі, мета акції — привернути увагу до дискримінації ЛГБТ-спільноти в Україні. За даними правозахисної організації «Наш світ», у 2019 році було скоєно щонайменше 369 злочинів на ґрунті ненависті.

Акцію організовували понад пів року, а через карантинні обмеження учасників забезпечили масками і зобов'язали дотримувати соціальної дистанції. Участь у ЛГБТ-прайді в Запоріжжі взяли, за даними організаторів, понад 500 людей як із міста, так і з інших міст і країн, а також представники міжнародних організацій (ОБСЄ, Amnesty International).

Захід відбувався на площі Фестивальній — центральній площі Запоріжжя. Для учасників підготували різноманітні заходи, зокрема символічне весілля (так «шлюб» узяли троє пар дівчат). Колона пройшлася довкола площі, виголошуючи гасла на підтримку рівності. Увесь цей час над площею кружляв дрон із веселковим прапором — символом ЛГБТ-руху.

Нагадаємо, радикали напали на українського гумориста через жарти про традиційну сім’ю.

Telegram Channel