Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Пільги на перевезення ніхто не скасовував, – Волинська ОДА про проїзд атовців у громадському транспорті

Мають право їздити безплатно!

Фото з відкритих джерел.

Пільги на перевезення ніхто не скасовував, – Волинська ОДА про проїзд атовців у громадському транспорті

Безпідставна відмова у перевезенні тягне за собою відповідальність

На Волині під час карантину почастішила випадки відмовими у пільговому перевезенні учасникам АТО. Перевізники аргументують це нерентабельністю. Тим часом в облдержадміністрації наголошують, що пільговий проїзд не скасований.

Про це йшлося в ефірі програми «Тема дня» за участю начальниці управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації Наталії Остапкович, передає «Перший».

«Ситуація щодо лімітів не дозволяє перевізникам влаштовувати відмови. Пільговий проїзд ніхто не скасовував, і він має виконуватися повною мірою тим категоріям, яким це законодавство передбачено. Безпідставна відмова у перевезенні тягне за собою відповідальність», – наголосила вона. 

У кожному договорі між ОДА та перевізником одним із пунктів передбачене пільгове перевезення відповідно до законодавста. 

Водночас керівник обласного відділу Міністерства у справах ветеранів України Андрій Омельчук наголосив, що останнім часом випадки відмови у перевезенні учасникам АТО почастішали. Він додав, що військові дуже обурені щодо такого і обіцяють: питання просто так не залишать. 

 

Нагадаємо, 13 вересня на Луцькій автостанції № 1 на автостанції №1 ветерани АТО заблокували автобус через те, що перевізник відмовляє у пільговому перевезенні учасників бойових дій і членів сімей загиблих. Рух автобуса «Луцьк-Луків» блокували з 15-ї до 18-ї години.

Учасники акції вимагали поспілкуватися з перевізником, який надає послуги за цим маршрутом, а також побачити додаток договору, у якому йдеться про пільгове перевезення.

 

 

Джерело: Канал соціальних новини "Перший".
Telegram Channel