Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Зґвалтування у луцькому парку: зловмисник переслідував дівчину від магазину

Місце інциденту.

Фото поліції Волині.

Зґвалтування у луцькому парку: зловмисник переслідував дівчину від магазину

Відомі деталі нічного інциденту у луцькому парку

Зловмисник, який зґвалтував 20-річну дівчину у парку 900-річчя Луцька, вночі 19 вересня, міг переслідувати жертву, яку перед цим побачив у нічному магазині на вулиці Відродження в Луцьку.

Про це розповів керівник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко на брифінгу 21 вересня, повідомляє ІА Волинські новини.

Начальник поліції розповів, що повідомлення до пополіції про зґвалтування надійшло близько другої години ночі 19 вересня .

«Було встановлено по виїзду на місце пригоду, що в парку на вулиці Відродження близько першої години ночі молода дівчина поверталася з роботи звичним для себе маршрутом, яким часто користується, – йшла через парк повз міську лікарню. Ззаду на неї напав невідомий чоловік, завдав тілесних ушкоджень, почав душити та скоїв зґвалтування», – сказав Юрій Крошко.

На місце відразу виїхали працівники карного розшуку області та місцевої поліції, які за кілька годин встановили прикмети злочинця (одяг, ріст, зовнішній вигляд, приблизний вік).

Напав ззаду, завдав тілесних ушкоджень, почав душити та скоїв зґвалтування.

Удень, 19 вересня вже встановили особу зловмисника – це 25-річний лучанин, раніше судимий за крадіжки, розбої, пограбування. Згодом його вдалося затримати та оголосити про підозру. Сьогодні, 21 вересня, суд обере йому міру запобіжного заходу.

«Йому загрожує від трьох до п’яти років позбавлення волі», – повідомив Юрій Крошко.

Та додав, що зловмисник міг побачити дівчину в нічному магазині на проспекті Молоді, звідки почав її переслідувати.

Постраждала зараз перебуває вдома.

Також Юрій Крошко наголосив, що жертвами зґвалтування стають і старші жінки. Він акцентував, що у пізні години не варто йти пішки, доцільніше скористатися таксі. Окрім того, для маршруту потрібно вибирати освітлені ділянки.

 

 

 

 

 

Джерело: ІА Волинські новини.
Telegram Channel